Megaλη αγανάκτηση για 31η ημέρα


Πιστοί στο ραντεβού τους οι ''Αγανακτισμένοι'' συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για να φωνάξουν συνθήματα κατά των νέων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης. Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου (Vids+Pic)

Οι ''Αγανακτισμένοι'' πολίτες για 31η ημέρα....
βρέθηκαν μπροστά στη Βουλή, στο καθιερωμένο πλέον ραντεβού τους. Συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα με μόνο σκοπό την ειρηνική διαμαρτυρία και τη δήλωση της δυσαρέσκειάς τους για την αδιαφορία της κυβέρνησης και τα μέτρα λιτότητας.
Οργανώνονται και απευθύνουν κάλεσμα για μαζική κινητοποίηση στις 28 και 29 Ιουνίου.
Καλούν τον κόσμο να βρεθεί στους δρόμους για 48 ώρες, και να περικυκλώσει το κτίριο της Βουλής την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Στην πλατεία διεξήχθη δημόσια συζήτηση για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το νέο ''Σύμφωνο για το Ευρώ'', στην οποία συμμετείχαν πανεπιστημιακοί, μεταξύ των οποίων και ο Κώστας Βεργόπουλος.
Τα συνθήματα των συγκεντρωμένων άλλαξαν περιεχόμενο και πλέον απαιτούν ''Νέο Σύνταγμα'' και Άμεση Δημοκρατία. Επιμένουν στην παραίτηση και των 300 βουλευτών, οι οποίοι αντί να σώσουν τη χώρα την σπρώχνουν στον γκρεμό και τη χρεωκοπία.
 
Παράλληλα, στο φως της δημοσιότητας ήρθαν στοιχεία από έρευνα που πραγματοποίησε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σύμφωνα με την οποία το 67,9% των Ελλήνων δηλώνει την ηθική του συμπαράσταση προς το κίνημα των ''Αγανακτισμένων''.
Οι ''Αγανακτισμένοι'' συνεχίζουν ακάθεκτοι και δηλώνουν πως ο αγώνας τους δε θα λάβει τέλος, μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά τους. Προειδοποιούν τους πολιτικούς, ότι εάν ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο, θα δουν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο.
 
Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η 5η πανευρωπαϊκή κινητοποίηση και αναμένεται η προσέλευση να είναι ανάλογη των προηγούμενων συγκεντρώσεων. Τα ξένα δίκτυα συνεχίζουν να έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στη χώρα και καλύπτουν τα γεγονότα.
 
Την ίδια ώρα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega πραγματοποιήθηκε πορεία, όπως είχε αναγγελθεί στη γενική συνέλευση της Δευτέρας. Η αγανάκτηση τους στρέφεται και κατά των δημοσιογράφων και συγκεκριμένα κατά του Mega. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά πρόκειται για ''έναν από τους βασικότερους πυλώνες παραπληροφόρησης και τρομοκράτησης των πολιτών''.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια