Καμίνης στους L.A. Times: “Η Αθήνα μοιάζει με τη Βηρυτό της δεκαετίας ‘70”!!!


Λίγες ώρες μετά και τη νέα υποβάθμιση της Αθήνας από τον οίκο Moody’s (!), o δήμαρχος Αθηναίων συνεχίζει το έργο της θεάρεστης κυβέρνησης: δηλώσεις στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Τα του οίκου του καθενός μπορεί να βράζουν, αλλά οι δημόσιες σχέσεις είναι στο αίμα του α – πα – “ΠΑ-ΣΟΚ”.
Ο Γ. Καμίνης αν μη τι άλλο....
καλό έκανε στην Αθήνα με τις δηλώσεις του στην εφημερίδα Los Angeles Times.
O τίτλος του άρθρου “Σκιά εγκλήματος πάνω από την Αθήνα” (“Crime casts long shadow over Athens”).
Το άρθρο αναφέρεται στη κρίση χρέους στην Ελλάδα, στη συρρίκνωση της οικονομίας και στην αύξηση της ανεργίας που έχουν μεταμορφώσει κυριολεκτικά την Αθήνα – μια πόλη που κάποτε ήταν μία από τις ασφαλέστερες πρωτεύουσες της Ευρώπης – σε μια πόλη φόβου.
Εκτενή αναφορά κάνει και στην πρόσφατη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη από μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας.
Εν όψει της ελληνικής φιλοξενίας των αγώνων Special Olympics στην Αθήνα, η δυσφήμιση που γίνεται στην πόλη είναι μεγάλη και πιθανό αποτέλεσμα την ακύρωση επισκεπτών.
Όταν μάλιστα το περιεχόμενο των ρεπορτάζ επιβεβαιώνεται κι από τον ίδιο τον Δήμαρχο της πόλης, η κατάσταση είναι περισσότερο ανησυχητική.
«Χάνω την πόλη μου. Κάτι πρέπει να συμβεί γρήγορα. Η Αθήνα σήμερα μοιάζει με τη Βηρυτό στη δεκαετία του 1970», είπε ο Γ. Καμίνης. Μάλιστα, τόνισε ότι το πρόσφατο κύμα περικοπών στην αστυνομία δεν βοηθάει την κατάσταση.
“Η Αθήνα, που φιλοξενεί σχεδόν το μισό πληθυσμό της χώρας της παραπαίει. Παρά το γεγονός ότι εξακολουθούν να επωφελούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με διάφορες επιχορηγήσεις, η πρωτεύουσα που φιλοξένησε το 2004 τους Ολυμπιακούς Αγώνες – η άλλοτε πανέμορφη πόλη- ξεθωριάζει….” αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο.
κ. Καμίνη ευχαριστούμε πολύ για την “διαφήμιση”. Μήπως αντί να μιλάτε, μήπως θα είναι καλύτερα να πράξετε κάτι; Γιατί την Βηρυτό της δεκαετίας του ’70, μάλλον εσείς την φτιάξατε, όλα υπό την ευλογία και την ανέχειά σας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια