Η επίθεση Πεταλωτή τρομοκρατεί τους βουλευτές



Με βουλευτικές παραιτήσεις απειλείται το ελληνικό κοινούβουλιο. Το κλίμα λαϊκής οργής αναγκάζει υπουργούς και βουλευτές να μείνουν εντός των τειχών φέτος το καλοκαίρι. "Θα θρηνήσουμε θύματα", φοβάται ο Ανδ. Λοβέρδος (Vids)


Ενα καζάνι που βράζει είναι η ελληνική κοινωνία τα τελευταία 24ωρα με τις επιθέσεις "απόγνωσης"εναντίον βουλευτών και υπουργών, αλλά και τους χιλιάδες αγανακτισμένους που ανανεώνουν κάθε απόγευμα το ραντεβού τους στην κεντρική πλατεία Συντάγματος, να προκαλούν πονοκέφαλο στο κυβερνητικό επιτελείο.
Ο προπηλακισμός του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή στο 1ο ΚΑΠΗ Αργυρούπολης αποτέλεσε ίσως τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έσπρωξε την μαζική οργή όχι μόνο στο Συντάγμα, αλλά και σε άλλους δήμους, με τους χιλιάδες εξοργισμένους να αποδεικνύουν τη σθεναρή αντίσταση τους στο φλεγόμενο κοινωνικο - οικονομικό σκηνικό.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ήδη πολλά από τα κυβερητικά στελέχη έχουν βρεθεί σε πολιτικό αδιέξοδο, με την παραίτηση από το πολιτικό αξίωμα να φαντάζει πιο εφικτή και ορατή από ποτέ, ενώ στο τραπέζι διαλόγου της κυβέρνησης συζητώνται ήδη μέτρα προστασίας των πολιτικών από ενδεχόμενους νέους προπηλακισμούς, αλλά και από τις αυθόρμητες αντιδράσεις απλών πολιτών.
 
Είναι πλέον προφανές ότι πολλοί βουλευτές και κόμματα παρακολουθούν αμήχανα τις εξελίξεις τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με αποκορύφωμα, την αιφνιδιαστική ενέργεια των αγανακτισμένων να αποκλείσουν τις εισόδους της Βουλής, με αποτέλεσμα πολιτικοί, υπάλληλοι και δημοσιογράφοι να εγκλωβιστούν στο κτίριο και να αναγκαστούν να φυγαδευτούν από την Έξοδο Κινδύνου. Δηλαδή τον Εθνικό Κήπο!
Μία ημέρα μετά το εν λόγω περιστατικό, βουλευτές και υπουργοί τοποθετήθηκαν στα τηλε-παράθυρα, σχολιάζοντας τα περιταστικά ποικιλοτρόπως. Άλλοι έκαναν λόγο για "κανιβαλισμούς και τραμπουκισμούς, που στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη", άλλοι για "ομαδικά πάρτι εν καιρώ Μνημονίου" και άλλοι λιγότερο επιφυλακτικοί για... "φλώρους πολιτικούς που θα έπρεπε να ντρέπονται".
Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή το πρωί της Παρασκευής, ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμύνης Ευάγγελος Μεϊμαράκης, δεν έπαψε λεπτό να παρακινεί τους πολιτικούς να μην το βάζουν κάτω.
"Τι είναι αυτά; 'Οποιος φοβάται να κυκλοφορήσει να πάει σπίτι του!", είπε μεταξύ άλλων σε ραδιοφωνική του συνέντευξη όταν ρωτήθηκε για το κλίμα φόβου που υπάρχει μεταξύ των βουλευτών από τους Αγανακτισμένους.
Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα τόσο έξω από την Βουλή με τον αποκλεισμό των βουλευτών, όσο και στην Κέρκυρα με την φυγάδευση άλλων για να ξεφύγουν από συγκεντρώσεις Αγανακτισμένων, ο κ.Μεϊμαράκης οργισμένος είπε:
"Αυτοί που φοβούνται, είναι οι ντιντίδες, όπως είπε ο Φαήλος (Κρανιδιώτης). Οι φλώροι που λέγαμε εμείς, οι φλούφληδες και οι σαλονάτοι που λένε κάποιοι άλλοι". Και κατέληξε: "'Οταν ασχολείσαι με τα κοινά δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα".
 
Ιδιαίτερη αίσθηση πάντως προκάλεσε η δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος δήλωσε ότι νιώθει: "εξόχως ταπεινωμένος και εξοργισμένος, ως Έλληνας πολίτης, στη θέα των βουλευτών να αποχωρούν από τον Εθνικό Κήπο".
Εκτός του γενικού όμως κοινωνικού αναβρασμού, στις μέρες τούτες που διανύουμε αποτυπώθηκε και κάτι ακόμα.
Ενα κλίμα πολιτικής ασυμφωνίας χαρακτήρων, μέσω της επιστολής βόμβας των16 υπουργών του ΠΑΣΟΚ προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Οι 16 "αντάρτες" της κυβέρνησης - όπως τούς χαρακτήρισαν τα μέσα - ζήτησαν "εδώ και τώρα" να ενημέρωση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αλλά και απολογισμό των πεπραγμένων στην οικονομία. Δηλαδή, την περαιτέρω επιβάρυνση των μέσων νοικοκυριών από τα ακόμα σκληρότερα μέτρα... που ακόμα δεν είδαμε.
 
Στο κλίμα της γενικής επιφύλαξης για το τί μέλλει γενέσθαι κινήθηκαν οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega το βράδυ της Πέμπτης, ο οποίος σχολιάζοντας την επίθεση του Γ. Πεταλωτή με πέτρες, αυγά και γιαούρτια, δήλωσε "αγανακτισμένος"... "Σύντομα θα θρηνήσουμε θύματα, όπως πάμε".
news247

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια