Καταδίκασαν σε θάνατο δια λιθοβολισμού ένα... σκύλο


Καταδίκασαν σε θάνατο δια λιθοβολισμού ένα... σκύλο

Θεωρούν ότι είναι η μετενσάρκωση ενός αθυρόστομου δικηγόρου

Σε θάνατο δια λιθοβολισμού καταδικάστηκε ένας...σκύλος στην Ιερουσαλήμ από υπερορθόδοξο δικαστήριο ραβίνων με την κατηγορία ότι είναι η μετενσάρκωση ενός δικηγόρου που τους είχε βρίσει πριν από 20 χρόνια!

Σύμφωνα με την.... εφημερίδα  Γιεντότ Αχρονότ, ο μεγαλόσωμος σκύλος εισέβαλε πριν μερικές εβδομάδες στο ραβινικό δικαστήριο και προκάλεσε την ταραχή των παρευρισκομένων καθώς αρνιόταν να βγει από την αίθουσα παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των δικαστικών υπαλλήλων.

Και εκείνη τη στιγμή...  ένας από τους παριστάμενους δικαστές θυμήθηκε ότι πριν από είκοσι χρόνια το δικαστήριο καθυβρίστηκε από έναν διάσημο δικηγόρο, ο οποίος σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ήταν καταραμένος!

Ο άντρας, ο οποίος λίγο καιρό αργότερα πέθανε αφορισμένος, μετεμψυχώθηκε, σύμφωνα με τους ραβίνους, στον άτακτο σκύλο που εισέβαλε στη δικαστική αίθουσα. Γι' αυτό το λόγο το μεγαλόσωμο τετράποδο κρίθηκε από τους δικαστές «ακάθαρτο» με βάση την Halacha, δηλαδή τους αυστηρούς εβραϊκούς θρησκευτικούς παραδοσιακούς κανόνες και καταδικάστηκε σε θάνατο δια λιθοβολισμού.

Για την περίεργη αυτή απόφαση ισραηλινή οργάνωση υπεράσπισης ζώων κατέθεσε αγωγή κατά του δικαστηρίου ενώ η ποινή αναμένεται να εκτελεστεί την ερχόμενη εβδομάδα.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια