ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ Η΄ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ


Κατ’ αρχήν συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα.
Αλλά τώρα έρχονται και τα δύσκολα με μια δύσκολη ερώτηση. Την προηγούμενη Κυριακή, σε συνέντευξή σας στη κυριακάτικη εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, είχατε....
ζητήσει την ψήφιση του Μνημονίου 2 με 180 βουλευτές. Και ιδού και η σχετική ερώτηση με την απάντησή σας.
Ερώτηση :
Το μνημόνιο όταν συμφωνηθεί με την τρόικα ή, για την ακρίβεια, όταν αποφασισθεί από αυτήν, πρέπει να εγκριθεί με απλή ή αυξημένη πλειοψηφία;
Απάντηση (δική σας κ. Βενιζέλο):
Πρέπει να επιδιώξουμε το μνημόνιο 2 να επικυρωθεί πολιτικά από 180 βουλευτές. Αυτή η ολοκληρωμένη συμφωνία, που θα συνιστά και μια μακροπρόθεσμη διεθνή δέσμευση της χώρας, πρότεινα να ζητήσουμε να εγκριθεί από τη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, όπως πίστευα ότι έπρεπε να είχαμε κάνει και τον Μάιο του 2010 με το μνημόνιο 1, για να μην αφήσουμε την αντιπολίτευση να διολισθήσει σε απλουστεύσεις και δημαγωγίες. Αυτή μου η πρόταση συνδέεται και με την άποψή μου για από κοινού διαπραγμάτευση με την τρόικα στην τελευταία φάση των διαβουλεύσεων για το Πρόγραμμα 2.
Φυσικά όλοι περιμένουμε από έναν σοβαρό πολιτικό, και μάλιστα καθηγητή του συνταγματικού δικαίου που τηρεί τα λόγια του και ακολουθεί τα πιστεύω του, ότι θα αξιώσει την ψήφιση του Μνημονίου 2, με την αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών.
Δεν διανοούμαστε ότι μπορεί να αρχίσει την νέα του πορεία ως τσάρος της ελληνικής οικονομίας με κυβιστήσεις κοινώς κολοτούμπες !!!
Αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε θα διασυρθείτε κ. Βενιζέλο, αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων σας.
ΕΛΛΗΝΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια