Λογική αντίδραση η φοροδιαφυγή για τους Έλληνες


Ένας στους τέσσερις πολίτες είναι εν δυνάμει φοροφυγάς ενώ το 23% των ερωτηθέντων δηλώνει ευθαρσώς ότι θα απέκρυπτε μέρος των εσόδων του αν του δινόταν η ευκαιρία σύμφωνα με έρευνα

Οι μισοί Έλληνες πιστεύουν ότι η φοροδιαφυγή....
είναι μια λογική αντίδραση σε ένα διεφθαρμένο κράτος. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε από κοινού το τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, επτά στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι εκείνοι που φοροδιαφεύγουν το κάνουν επειδή υπάρχει μικρή πιθανότητα εντοπισμού τους από τις φοροελεγκτικές αρχές, που είναι αρμόδιες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Όπως αναφέρει "ΤΟ ΒΗΜΑ", "περισσότεροι από 8 στους 10 ερωτηθέντες συμφώνησαν ότι η φοροδιαφυγή αποτελεί φαινόμενο παρακμής της κοινωνίας, οι περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες συμφώνησαν ότι η φοροδιαφυγή είναι ηθική πράξη, όταν το μεγαλύτερο μέρος των φόρων που εισπράττει η Πολιτεία, το σπαταλά άσκοπα".
Το 80% των πολιτών θεωρεί ότι είναι ηθική τους υποχρέωση να δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα, αν και το 9% διατίθεται να το ρισκάρει και να το αποκρύψει.
Παράλληλα, το 6,6% των ερωτηθέντων παραδέχεται ότι έχει επιχειρήσει να εξαπατήσει την εφορία ενώ το 23% των ερωτηθέντων θα το έπραττε και αυτό αν του δινόταν η ευκαιρία.
Σημειώνεται ότι το 70% των πολιτών θεωρεί ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης φανερώνουν ότι αντιμετωπίζει τη φοροδιαφυγή ως οικονομικό, και όχι ως ηθικό πρόβλημα, ενώ σχεδόν στην πλειοψηφία τους οι πολίτες θεωρούν ότι δεν έχουν ευνοϊκή αντιμετώπιση οι φτωχοί σε σχέση με τους προνομιούχους.
news247
Share on Google Plus

About THE FUN BANK

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...