ΠΑΤΡΑ: Τα "μπραβιλίκια" και οι "ροζ" βόμβες


<< Σέρνει καράβι», λέει η γνωστή λαϊκή ρήση και στην περίπτωση των κυκλωμάτων της νύχτας επιβεβαιώνεται πλήρως! Για τα μάτια....
μίας γυναίκας, (σύμφωνα με την αστυνομία) μπήκε ο εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι της οικογένειας Πατρινού επιχειρηματία, του οποίου τα παιδιά είχαν εμπλακεί στη γνωστή υπόθεση των κυκλωμάτων της νύχτας.

Όπως ο «Κόσμος» έγραψε την προηγούμενη Παρασκευή, σε παραλιακό κατάστημα της Ηρώων Πολυτεχνείου είχε προκληθεί επεισόδιο μεταξύ ενός νεαρού και του πορτιέρη! Αιτία, όπως λέει πλέον και η αστυνομία, ήταν μία γυναίκα! Ο νεαρός είχε πληροφορηθεί πως το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο αδελφός του βρισκόταν προφυλακισμένος, ο συγκεκριμένος πορτιέρης είχε συνάψει ερωτική σχέση με τη φίλη του.
Η μία κουβέντα έφερε την άλλη και οι δύο άνδρες ήρθαν στα χέρια! Φαίνεται πως ο «πορτιέρης» για να τον εκδικηθεί αποφάσισε... να του τινάξει το σπίτι στον αέρα (τουλάχιστον αυτό λέγεται και από την αστυνομία). Μάλιστα, χρησιμοποίησε για βοήθεια και συγγενικό του πρόσωπο, ένα θείο του! Και επειδή ο συγγενής του είχε προσωπικές διαφορές με άλλον επιχειρηματία, συναποφάσισαν να «χτυπήσουν» και αυτόν! Πήγαν στο σπίτι του και τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητό του. Μόνο που λογάριασαν... χωρίς τον Διοικητή Ασφαλείας Πατρών Άρη Ανδρικόπουλο. Ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα είχε διαλευκάνει την υπόθεση.
Οι δύο εκρήξεις
Να υπενθυμίσουμε πως στην έκρηξη της οδού Ευρυπύλου που βρίσκεται στο τέρμα της οδού Γερμανού, το σπίτι ανήκει στον επιχειρηματία που διατηρεί μπαρ στο κέντρο της Πάτρας και οι δύο γιοι του είχαν απασχολήσει πρόσφατα τις δικαστικές αρχές για την γνωστή ιστορία με τα «κυκλώματα της νύχτας». Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές τόσο στην οικία του επιχειρηματία όσο και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Ο επιχειρηματίας από την πρώτη στιγμή είχε διαβεβαιώσει τις Αρχές πως το κίνητρο της επίθεσης ήταν προσωπικό και μάλιστα ερωτικό, αφού η ενέργεια έγινε εξαιτίας ερωτικής αντιζηλίας. Και όπως αποδείχθηκε είχε δίκιο.
Η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε δέκα λεπτά μετά την πρώτη στα Ζαρουχλέικα. Καταστράφηκε ολοσχερώς το Ι.Χ. επιχειρηματία, ο οποίος στο παρελθόν είχε πέσει θύμα απόπειρας ανθρωποκτονίας αλλά είχε σωθεί από καθαρή τύχη. Οι αστυνομικοί στην αρχή εξέτασαν και το ενδεχόμενο να οφείλεται η έκρηξη σε διαφορές που είχε ο εν λόγω επιχειρηματίας μετά την σε βάρος του απόπειρα ανθρωποκτονίας, στις 10 Δεκεμβρίου 2010. Τότε ο επιχειρηματίας είχε γαζωθεί από δύο άτομα και είχε τραυματιστεί στο πόδι. Είχε γλιτώσει από καθαρή τύχη, όταν ο ένας σταμάτησε να πυροβολεί. Για την συγκεκριμένη απόπειρα ανθρωποκτονίας είχαν συλληφθεί στις αρχές Μαρτίου τέσσερα άτομα ηλικίας 21, 23, 24 και 36 ετών που εμπλέκονταν σε μία ακόμη υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας καθώς και σε εμπρησμό με μολότοφ σε καρναβαλικό στέκι στην οδό Ζαΐμη.
Στο τέλος, αποδείχθηκε πως η έκρηξη δεν είχε καμία σχέση με τους προφυλακισμένους. Απλώς, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είχε τσακωθεί πριν από μερικές εβδομάδες με τον μετέπειτα... βομβιστή του, και συγγενή του πορτιέρη!
Και στις δύο περιπτώσεις οι μηχανισμοί αποτελούνταν από ζελατοδυναμίτιδα, ένα ισχυρό εκρηκτικό με βασική πρώτη ύλη την νιτρογλυκερίνη. Οι δράστες ήταν προφανές πως είναι επιδέξιοι στη χρήση εκρηκτικών ουσιών, αφού οι μηχανισμοί απαιτούσαν ιδιαίτερα λεπτούς χειρισμούς.

ΑΡΗΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
Θα συλλαμβάνεται όποιος παρανομεί!
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως με αφορμή τα τελευταία «καλοκαιρινά» επεισόδια σε δύο καταστήματα της πόλης, ο Διοικητής Ασφαλείας Πατρών Άρης Ανδρικόπουλος δήλωσε στον «Κόσμο» πως η Αστυνομία δεν θα επιτρέψει τέτοια φαινόμενα: «Όποιος παρανομεί θα συλλαμβάνεται», είπε χαρακτηριστικά. Η αστυνομία βρίσκεται επίσης σε επιφυλακή για περιπτώσεις νεαρών που συγκροτούν νέες ομάδες, έτσι ώστε να «συμπληρωθεί» το κενό που άφησαν τα μέλη των κυκλωμάτων της νύχτας της... παλαιότερης γενιάς! Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι κατηγορούμενοι αφέθησαν ελεύθεροι, όπως επίσης και οι δύο γυναίκες που είχαν συλληφθεί (μητέρα και κόρη - εμπλεκόμενες στην ιστορία).
dete.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια