ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΤΕ !!!

«Βρήκα μια κατάσταση την οποία προσπαθώ να συμμαζέψω» φέρεται να είπε ο νέος Υπουργός Οικονομικών στο ΚΤΕ Οικονομικών, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για τον νύν Υπουργό Περιβάλλοντος!
Όπως είπε μάλιστα ο Ε. Βενιζέλος, στο πρόσφατο ταξίδι στο Eurogroup (στην παρθενική εμφάνιση ως Υπουργός Οικονομικών) βρήκε τους ευρωπαίους ομολόγους του αλλά και τους αξιωματούχους της ΕΕ “εκτός εαυτού”!
Ο λόγος; Κανείς τους....
δεν είχε ενημερωθεί για τις τελευταίες τροποποιήσεις που είχε αποφασίσει ο Γ. Παπακωνσταντίνου την τελευταία στιγμή πριν τον ανασχηματισμό για το Μεσοπρόθεσμο!
Ενδεικτικό είναι ότι τίποτα από όλα αυτά δεν είχε συμφωνηθεί με την τρόϊκα, η οποία συμμετείχε για δεύτερη φορά στο Eurogroup!
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην ΚΤΕ Οικονομικών είναι και αυτοί «έξω φρενών», καθώς από το έλλειμμα έρχονται και νέα μέτρα!
Η Βάσω Παπανδρέου, η οποία είχε ασκήσει δρυμεία κριτική στο παρελθόν και στον Γ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να είπε ότι «δεν βγαίνουν τα μέτρα».
Ο πρόσφατα παραιτηθείς πρόεδρος της ΚΤΕ Οικονομικών Ανδρέας Μακρυπίδης τόνισε ότι «αν πέσουμε έξω στα νούμερα από τις αποκρατικοποιήσεις, θα πάμε σε νέα μέτρα και το 2012, που θα είναι ταφόπλακα στις προσπάθειές μας»!
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το ΚΤΕ:
- Το αφορολόγητο μειώνεται στις 8.000 ευρώ για όλους, με κάποιες εξαιρέσεις (συντακιούχους άνω των 65, νέους έως 30 ετών και άτομα με ειδικές ανάγκες). Νωρίτερα είχε διαρρεύσει ότι οι 8.000 αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους συνταξιούχους κάτω των 60 ετών.
- Για την έκτακτη εισφορά εκτός από τους συντελεστές από 1% έως 4%. Υπάρχει και μια προσθήκη 5% για όσους ασκούν δημόσια διοίκηση και για τους βουλευτές. Όσους δηλαδή, έχουν βρεθεί και στο παρελθόν σε θέσεις όπως δήμαρχοι, νομάρχες κτλ.
- Δεν αναμένεται να μπεί τέλος ακινήτων στον λογαριασμό της ΔΕΗ, το γνωστό 1 ευρώ / τ.μ.
-Θα αυξηθεί 5% ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης για να πλησιάσει το πετρέλαιο κίνησης. Η τρόικα φέρεται να πιέζει να εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης – κίνησης «εδώ και τώρα», ωστόσο κάτι τέτοιο το αρνείται η κυβέρνηση. Εξετάζεται το σενάριο για κλιμακωτή αύξηση έως το 2013.
Η τρόϊκα θεωρεί ότι από τα 6,4 δισ. ευρώ, των πρόσθετων φετινών μέτρων τα 3,8 δισ. ευρώ δεν παρέχουν την απαιτούμενη απόδοση, ανοίγοντας το δρόμο και για νέα μέτρα.
Νωρίτερα το ΟΛΥΜΠΙΑ έγραφε: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Στα 3,8 δις και όχι στα 2,5 δις η “μαύρη τρύπα” στο Μεσοπρόθεσμο!!! ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΟΥ!
Με βάση το χρονοδιάγραμμα που γνωστοποίησε χθες το υπουργείο Οικονομικών, αύριο (Παρασκευή) το πρωί, θα συνεδριάσει η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, για τη δεύτερη ανάγνωση του Μεσοπρόθεσμου.
Την ίδια ημέρα, θα δοθεί στα κόμματα το κείμενο του εφαρμοστικού νόμου, ώστε να μπορέσουν να το επεξεργαστούν έως την έναρξη της κοινοβουλευτικής συζήτησης.
Τη Δευτέρα και την Τρίτη, 27 και 28 Ιουνίου, το Μεσοπρόθεσμο θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής, ενώ την Τρίτη θα αρχίσει στη Διαρκή Επιτροπή η συζήτηση του εφαρμοστικού νόμου, ο οποίος πρέπει να έχει ψηφιστεί από τη Βουλή έως τις 30 Ιουνίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια