Ο πιγκουίνος που δεν είχε πυξίδα


Μια λάθος στροφή στο θαλάσσιο και σκοτεινό μονοπάτι ήταν αρκετή για να χάσει ένας πιγκουίνος τον προσανατολισμό του και να βρεθεί μόνος σε μια έρημη γη (Pics)


Κάπου στην πορεία, καθώς κολυμπούσε  στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής, ένας νεαρός αυτοκρατορικός πιγκουίνος  πήρε μια λάθος στροφή  και  αντί για το φυσικό του περιβάλλον κατέληξε τέσσερις χιλιάδες μίλια μακρύτερα στις ακτές της Νέας Ζηλανδίας.
Υπάρχουν δεκάδες αποικίες πιγκουίνων στην Ανταρκτική, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από  44 χρόνια που ξαναβρίσκεται "περιπλανώμενος"  περιοχές της χώρας του Νότιου Ειρηνικού.
 
Η Christine Wilton, κάτοικος του Peka Peka beach, όπου και ανακαλύφθηκε το σπάνιο αυτό πτηνό δήλωσε εντυπωσιασμένη από το γεγονός ότι είδε αυτό το γλυκό πλάσμα στις ακτές και σημείωσε ότι φαινόταν τελείως χαμένο και έξω απ τα νερά του. "Ήταν λες και δεν ήταν από αυτό τον κόσμο, σαν κάποιος να το έριξε από τον ουρανό".
 
Επιστήμονες που τον εξέτασαν, διαπίστωσαν ότι είναι 10 μηνών και το ύψος του δεν ξεπερνάει τα 85 εκατοστά. Πιστεύεται ότι γεννήθηκε κατά την διάρκεια του τελευταίου ανταρκτικού χειμώνα και πιθανόν έψαχνε για τροφή όταν έστριψε λάθος και βρέθηκε 3.200 χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα του.
Ο πιγκουίνος αναμένεται να  φύγει από μόνος του και θα ξαναγυρίσει στην παγωμένη πατρίδα του μόλις προσανατολιστεί πάλι.
news247

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια