Μας πήρανε τα μέτρα για το φέρετρο


Πήρανε μέτρα ή… μας πήρανε τα μέτρα για το φέρετρο. Οσο μακάβριο κι αν ακούγεται αυτό, είναι η πραγματικότητα καθώς το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ή Μνημόνιο 2 αποτελεί το χειρότερο νομοθέτημα που πήγε ποτέ στη Βουλή για να ψηφιστεί.
Χωρίς κανένα δισταγμό η κυβέρνηση αποφάσισε να ρίξει τον πέλεκυ επί δικαίων και......

αδίκων, χτύπησε τα χαμηλά εισοδήματα, ποινικοποιεί την ακίνητη περιουσία, την εργασία και κυρίως τους φορολογούμενους που έκαναν το λάθος να είναι πατριώτες και να δηλώνουν τα πραγματικά εισοδήματά τους.
Επιβάλλεται κεφαλικός φόρος για τα επόμενα 4 χρόνια ως έκτακτη εισφορά. Ξεκινά αναδρομικά (αυτό είναι αντισυνταγματικό;) από το 2010. Ότι η εισφορά θα είναι 1- 3% στα εισοδήματα από 8.000 – 50.000. Ποιάνει δηλαδή και την γενιά των 500 Ευρώ
Μοιραίοι, ανίκανοι κι άβουλοι, μη μπορώντας να φέρουν ανάπτυξη στη χώρα, μη μπορώντας να πατάξουν την μεγάλη φοροδιαφυγή, μη μπορώντας να ελέγξουν την τεράστια παραοικονομία και αδύναμοι να φέρουν τη χώρα σε σωστή τροχιά, αποφάσισαν μέτρα που έτσι κι αλλιώς είχαν αποφασιστεί. Ολο το σόου που στήθηκε τρεις ημέρες τώρα, με τη “σκληρή” κριτική από υπουργούς, από βουλευτές και από το Πολιτικό Συμβούλιο ήταν στημένο. Ολες οι χαμένες ώρες για συνεδριάσεις δεν έπρεπε καν να γίνουν. Η κυβέρνηση είχε ήδη βάλει την υπογραφή της στα μέτρα που της φόρεσε η τρόικα εκβιάζοντας ότι αν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο δεν υπάρχουν λεφτά. Η έκθεση της τρόικας που έλεγε ότι έχει αποτύχει παταγωδώς η κυβέρνηση στο οικονομικό επίπεδο, ουσιαστικά ήταν η προαναγγελία των μέτρων που προβλέπει το Μνημόνιο.
Η Ελλάδα γυρνά στην εποχή των Παγετώνων αφού ουσιαστικά δεν υπάρχει Ελληνας που να μην πλήττεται από τη λαίλαπα του ΠΑΣΟΚ. Συνεχίζοντας στην ίδια αποτυχημένη πολιτική του Μνημονίου 1 η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει κεφαλικούς φόρους, να αυξήσεις τους υπόλοιπους φόρους, τα τεκμήρια, να μειώσει τις συντάξεις.
Και φυσικά, το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας, δηλαδή ΔΕΚΟ και ακινήτων είναι το κερασάκι στην τούρτα. Αν και είναι γνωστό ότι θα ιδιωτικοποιηθούν οι εταιρείες του δημοσίου, αυτό που μάθαμε είναι ότι θα πουληθούν και τα ΕΛΠΕ. Μήπως σας έρχεται κανένα όνομα οικογένειας που θα ενδιαφερόταν;
Οι 124 σελίδες που είναι το Μεσοπρόθεσμο πάει στη Βουλή και μέχρι τις 28 Ιουνίου θα πρέπει να ψηφιστεί. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα (όχι αυτό που υφίσταται ο ελληνικός λαός) για τους “τζάμπα μάγκες” βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που το παίζουν “Αγανακτισμένοι”.

kostasxan

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟΛΜΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.