ΣΟΚ: Πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ κατηγορείται για σικέ ντέρμπι!

Οι Στ. Ψωμιάδης, Αχ. Μπέος, Γ. Τσακογιάννης και 6 ακόμη παράγοντες - 10 συλλήψεις για στημένα στο Στοίχημα -Δικογραφία για 90 άτομα
Αθήνα 
Αποκάλυψη-σοκ για την υπόθεση των στημένων αγώνων: ανάμεσα στους δεκάδες κατηγορουμένους για την υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα βρεθούν και ένας πρόεδρος....

μεγάλης ΠΑΕ του ελληνικού ποδοσφαίρου, ένας πρώην πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, αλλά και γνωστός ποδοσφαιρικός παράγοντας το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί και στο παρελθόν στην υπόθεση της «παράγκας» που είχε αποκαλυφθεί προ μερικών ετών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της μεγάλης ΠΑΕ ακούγεται σε τηλεφωνική συνομίλα που έχει υποκλαπεί από το σύστημα της ΕΥΠ να δηλώνει σε έναν μάνατζερ αθλητών ότι είναι βέβαιος για τη νίκη της ομάδας του σε ντέρμπι με άλλη μεγάλη ομάδα και υπάρχει έμμεση αναφορά του σε σικέ αγώνα. 


Ενενήντα στο στόχαστρο

Σε περίπου 90 άτομα, μεταξύ των οποίων αθλητικοί παράγοντες, πρώην προπονητές, ποδοσφαιριστές και ιδιοκτήτες γραφείων στοιχημάτων, αναμένεται ότι θα φτάσουν οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των στημένων αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ηδη η ΕΛΑΣ τις τελευταίες ώρες προχώρησε σε δέκα συλλήψεις. Ανάμεσα στα άτομα που συνελήφθησαν είναι οι μεγαλοπαράγοντες των ομάδων Καβάλα, Ολυμπιακού Βόλου κι Ηλιούπολης, οι Σταύρος Ψωμιάδης, Αχιλλέας Μπέος και Γιώργος Τσακογιάννης. 

Ο μεγαλοπαράγοντας της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης, συνελήφθη από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης διότι στο σπίτι του στο Ωραιόκαστρο, βρέθηκαν δύο όπλα με σιγαστήρα για την κατοχή των οποίων δεν διέθετε σχετική άδεια. Ο κ. Τσακογιάννης αναμενόταν να μεταφερθεί το βράδυ της Τετάρτης στην Αθήνα, προκειμένου να εξεταστεί για την υπόθεση των στημένων αγώνων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συλληφθεί ακόμη ένας πρώην προπονητής της Ηλιούπολης, ένας παράγοντας της ίδιας ομάδας, ένας πρώην ποδοσφαιριστής του Πιερικού και του ΠΑΟΚ, ένας μάνατζερ ποδοσφαιριστών από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης καθώς και ακόμη δύο άτομα που φέρεται να διοργάνωναν τα στοιχήματα στους ύποπτους αγώνες. Ακόμη έχουν προσαχθεί και ανακρίνονται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής άλλοι έξι ιδιώτες που σχετίζονται με τα στοιχήματα. 

Ακόμη, αργά το βράδυ συνελλήφθη και επιχειρηματίας της Νέας Σμύρνης, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί και στην υπόθεση των 216 νονών της νύχτας που αποκαλύφθηκε προ δύο μηνών.

Ωστόσο, όπως ανέφεραν χθες το βραδυ στο «ΒΗΜΑ» υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, εκτός των ήδη συλληφθέντων και προσαχθέντων θα ασκηθούν ποινικές διώξεις για το ίδιο ποδοσφαιρικό σκάνδαλο εναντίον άλλων 70-75 ατόμων για τα οποία όμως δεν θα ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. 

Την έρευνα πραγματοποιεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛΑΣ σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές και το ΣΔΟΕ ύστερα από σχετικό φάκελο που έστειλε στις ελληνικές αρχές η UEFA για 40 στημένα παιχνίδια. Επιβαρυντικά στοιχεία φέρεται να έχουν προκύψει για τους προσαχθέντες σχετικά με σειρά αγώνων της Σούπερ Λίγκας αλλά και της Football League, που είχαν χαρακτηριστεί από την UEFA ως «ύποπτοι» ή ακόμη και «άκρως διεφθαρμένοι» και για την εξέλιξη των οποίων είχαν υπάρξει στοιχήματα μεγάλων ποσών, με τους επιτήδειους να αποκομίζουν κέρδη πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Η δικογραφία αριθμεί 10.000 σελίδες, ενώ έχουν ενταχθεί ακόμα σε αυτήν 85 cd με υποκλαπείσες συνομιλίες δεκάδων προσώπων.

 tovima.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια