Σαμαράς στην Κ.Ο : "Ο λαός να δώσει την λύση. Η κυβέρνηση καταρρέει"


Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε την ομιλία του στην Κ.Ο ο Αντώνης Σαμαράς με προσωπική επίθεση και αιχμές στον πρωθυπουργό και με εκτενή αναφορά στο παρασκήνιο των επαφών που είχαν χθες για την δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας.


O κ.Σαμαράς ζήτησε εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά: "Eκλογές θα γίνουν γιατί το ΠΑΣΟΚ σέρνεται μόνο του σε εκλογές."

"Το μήνυμα της ΝΔ, είναι στάση ψυχραιμίας....

όταν η κυβέρνηση μοιάζει να τα έχει χαμένα. Συνέπεια πολιτικης όταν κάποιοι άλλα λένε το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ", είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην στάση του κόμματός του είπε: "Δεν λαϊκίσαμε όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ, δεν  κατεβάσαμε τον κόσμο στους δρομους, δεν είπαμε όχι σε όλα. Δεν διστάσαμε να του προσφέρουμε συναίνεαση. δεν διστάσαμε να ψηφίσουμε πολλά νομοσχέδια που ήταν σωστά και κρίσμα για τον τόπο. Δεν διστάσαμε να πούμε ναι στο Μνημόνιο. Κι αυτό το κάναμε για τρείς λόγους: Προβλέψαμε την μεγάλη ύφεση, την διόγκωση του χρέους και οτι όλα αυτά δεν θα τα άντεχε η κοινωνία.

 "Θέλουμε την αλλαγη του Μνημονιου την αλλαγη αυτης της πολιτικής για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε το ταχύτερο. Γι αυτό προτείναμε επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Αντί για αλλαγή πολιτικής έχουμε με το μεσοπρόθεσμο επιμονή στο ίδιο λάθος.Το σχέδιο αυτό δεν δουλεύει γιατί οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Χρειάζεται εναλλακτικό σχέδιο και το έχουμε εμείς. Χρειάζεται αξιόπιστη κυβέρνηση και αυτό θα είμαστε εμείς."

Κατηγόρησε επίσης τον κ.Παπανδρέου οτι δεν διαπραγματεύθηκε όπως έκαναν η Ιρλανδία και η Πορτογαλία. "Δεν τα σκέφτηκε, δεν τα έκανε", είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος σε όσα είπε χθες με τον πρωθυπουργό ο κ.Σαμαράς είπε χαρακτηριστικά: "Είχαμε χθες μια ιστορική ευκαιρία για να επαναδιαπραγματευθούμε τους όρους του μνημονίου. Πρότεινα στον κ.Παπανδρέου να πάμε μαζί για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Δεν το αρνήθηκε. Μετά του είπα οτι σε μια τέτοια κυβέρνηση δεν μπορεί να ειναι ο ίδιος πρωθυπουργός γιατί έχει χάσει την εμπιστοσύνη του λαού και αυτό το δέχθηκε. Μετά, μάθαμε απο τα ΜΜΕ ότι μου το πρότεινε ο ίδιος. Αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι ο ίδιος δεχόταν να παραιτηθεί από πρωθυπουργός."

Πρόσθεσε οτι διαφωνία για την διάρκεια μιας τέτοιας κυβέρνησης δεν προέκυψε. 

Μίλησε για στρεβλωτική προπαγάνδα όχι πλέον στο εσωτερικό αλλά στο εξωτερικό εναντίον της ΝΔ. "Βλέπω με αηδία να διαστρεβλώνονται οι θέσεις μας στο εξωτερικό και αυτό δεν το δεχόμαστε. Να ξέρουν οτι θα το ξεπεράσουμε αυτό γιατί το ψέμα έχει κοντά ποδάρια", ειπε χαρακτηριστικά.

 Επιτέθηκε για ακόμα μια φορά στον κ. Παπανδρέου λέγοντας: "Ακόμα και σήμερα μίλησε σαν να μην ήταν σαν πρωθυπουργός εν κενώ. Εκανε σα να μην τρέχει τίποτα. Σημασία έχει το κόμμα του. Κάνει μετέωρα βήματα αμηχανίας σε μια χώρα που βράζει. Η χώρα μπορεί να ζήσει και χωρίς το ΠΑΣΟΚ. Δεν ταυτίζεται η μοίρα της χώρας μας με το ΠΑΣΟΚ."

Καταλήγοντας, ο κ.Σαμαράς είπε: "Μας είχαν για τελειωμενους για πάντα και μέσα σε ενάμισι χρόνο γίναμε στήριγμα για τον ελληνικό λαό. 'Εχετέ μου εμπιστοσύνη. Κάποτε σας είχα πει οτι κάποτε οι άλλοι θα βιάζονται να κυβερνήσουν πιο πολύ απ' οτι βιαζόμαστε εμείς. Εκλογές, θα γίνουν όχι γιατι το ζητάμε εμείς αλλά γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν μπορει να κυβερνήσει.
Θέλω να είσαστε όλοι σας κοντα στον λαό."

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια