Είσαι ψεύτης, μας κοροϊδεύεις, κυβερνάς με παρέες!


του Στάθη Διομήδη
Δεν τα λέω εγώ, τα λέει η Βάσω Παπανδρέου στον Πρωθυπουργό, όπως αναφέρονται στο mediasoup.gr.
Απολαύστε μέρος της ομιλίας της πρώην Υπουργού. Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτά τα λέει η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής…
"Η Κοινοβουλευτική Ομάδα ψήφισε μέτρα....
απίστευτης σκληρότητας αλλά κόψαμε μόνο μισθούς και συντάξεις. Έχουμε την απίστευτη κοροϊδία του οικονομικού επιτελείου που εσύ στήριξες" είπε απευθυνόμενη προς τον Γ. Παπανδρέου για να συμπληρώσει ότι “μια χρεοκοπημένη χώρα δεν μπορεί να πάρει βοήθεια από ένα νέο δανεισμό".
"Η μείωση του ελλείμματος δεν είναι αυτή μου μας είπες" συνέχισε. "Δεν λέω να μην πληρώσουμε, όμως όσο εμείς δεν θέλουμε να πάμε στην πτώχευση άλλο τόσο δεν θέλει να πάμε ο Ομπάμα και η Ε.Ε".
"Η κυβέρνηση διατυμπάνιζε ότι είμαστε σε έκτακτη κατάσταση αλλά δεν λειτουργήσαμε έτσι" παρατήρησε η Βάσω Παπανδρέου, στρέφοντας τα βέλη της προς τον πρωθυπουργό. "Για τα χθεσινά δεν έχω καταλάβει τι έγινε και έχεις και εσύ τις ευθύνες σου. Θα ήθελα κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με τη συμμετοχή και άλλων γιατί το βάρος είναι πολύ μεγάλο για τις πλάτες του ΠΑΣΟΚ... Χρειάζεται συγκυβέρνηση... Να δεσμευθείς όμως εσύ ότι πρώτα απ' όλα θα αλλάξεις, να μη λειτουργείς με παρέες. Υπάρχουν όργανα. Διαφορετικά, εάν δεν δεσμευθείς, ο βίος του ΠΑΣΟΚ θα είναι σύντομος και θα συρθούμε σε εκλογές".
Τι παραπάνω λέμε εμείς τόσον καιρό; Ότι ο μόνος στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι η μείωση των εισοδημάτων μισθωτών και συνταξιούχων. Ότι έχει αποτύχει οικτρά και ότι κάποιοι κάνουν πάρτι στις πλάτες του Ελληνικού λαού.
Δεν ξέρω πως επαναλαμβάνεται η ιστορία, ως φάρσα ή σοβαρά. Πάντως σημειολογικά, και το 1995 στην κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στο Κάραβελ, η Βάσω σηκώθηκε από τις πίσω θέσεις της αίθουσας και πήγε και έδωσε ένα χαρτί στον Ανδρέα Παπανδρέου που έγραφε: «Σου ζητώ να μου δώσεις τον λόγο».
Και εχθές η Βάσω στον ενικό απευθύνθηκε στον νυν Πρωθυπουργό, και γιο του Ανδρέα, και μάλιστα με επιτακτικό και απαξιωτικό τρόπο. Μάλλον ο Γιώργης θα πρέπει να αρχίζει να πακετάρει πραγματάκια από το Μαξίμου γιατί η Βάσω ξεκίνησε την ιστορία Σημίτη, δεν έχει πρόβλημα να στείλει και το Γιώργη μια ώρα αρχύτερα στην ιδιώτευση…
Όσο για τους βουλευτές τους ΠΑΣΟΚ έχει εξαντληθεί η υπομονή μου. Τη μια αντιδρούν και φωνάζουν και την άλλη ψηφίζουν το μεσοπρόθεσμο στην Επιτροπή της Βουλής. Την ίδια μέρα, εχθές δηλαδή, συνέβη αυτό. Την ώρα που μάζευαν υπογραφές για έκτακτη σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας, την ίδια ώρα υπερψήφιζαν το μνημόνιο δύο!!! Πολύ δούλεμα τρώμε…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια