''Αγανακτισμένοι'' και ακούραστοι 9η ημέρα




Για 9η ημέρα το zouzouni blog σας έδωσε  ζωντανή εικόνα από το Σύνταγμα με δυο κάμερες και πολύ ρεπορτάζ
Για ένατη συνεχόμενη ημέρα οι ''Αγανακτισμένοι'' παρατάχθηκαν μπροστά τη Βουλή για να διαδηλώσουν κατά της κυβερνητικής πολιτικής και της τρόικας. Το κίνημα παραμένει άκαμπτο, ενώ τα συνθήματα γίνονται όλο και πιο ευφάνταστα (Vids)


Ένατη ημέρα κινητοποιήσεων και οι ''Αγανακτισμένοι'' δείχνουν ακούραστοι καθώς για άλλη μία φορά 10.000 άνθρωποι βρέθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος πιστοί στο καθιερωμένο ραντεβού.
Η ερώτηση ''Πάμε πλατεία'' έχει γίνει το μότο των πολιτών, οι οποίοι βρίσκονται καθημερινά στο κέντρο για να διαμαρτυρηθούν, πάντα ειρηνικά.
Γιώργος Παπανδρέου, Θεόδωρος Πάγκαλος και ΔΝΤ έχουν την τιμητική τους και βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο των καυστικών συνθημάτων.
Όπως συνέβαινε από την πρώτη ημέρα, άνθρωποι κάθε ηλικίας ενώθηκαν με αγωνιστική διάθεση για να κατακεραυνώσουν τους πολιτικούς και την οικονομική τακτική τους. Το συγκεντρωμένο πλήθος φωνάζει κατά του μνημονίου, της ανεργίας, της φτώχειας και απαιτεί εδώ και τώρα δικαιοσύνη και ισότητα.
 
Δεν είναι πολίτες κατώτερης κατηγορίας και δεν ανέχονται να ζουν σε μία ανελεύθερη χώρα δύο ταχυτήτων, η οποία τους μειώνει και τους αγνοεί. Παίρνουν τις αποφάσεις στα χέρια τους και οργανώνουν τη ζωή τους σύμφωνα με τα προσωπικά τους θέλω και πιστεύω.
 
Η ένταση και ο παλμός ολοένα και δυναμώνει, με τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση της Κυριακής η οποία αναμένεται να ξεπεράσει σε προσέλευση την προηγούμενη.
Οι ελληνικές σημαίες, τα μουσικά όργανα και τα ευφάνταστα πανό συμπληρώνουν, με τον καλύτερο τρόπο, το τοπίο και προσδίδουν μία διαφορετική αύρα στο χώρο.
Το αξιοπρόσεκτο των τελευταίων δύο ημερών είναι η αύξηση της αστυνομικής δύναμης γύρω από τη Βουλή.
 
Η διακριτική παρουσία της αστυνομίας, πριν τον εγκλωβισμό των βουλευτών, έχει αντικατασταθεί από πληθώρα αστυνομικών κυρίως στην πλαϊνή έξοδο του κτιρίου.
Η Βασ. Σοφίας παρέμενε κλειστή μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης, ενώ 10 κλούβες της αστυνομίας είναι παρατεταγμένες στο σημείο.
Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων αλλά και των πεζών έχει απαγορευθεί. Αστυνομικοί στα δύο πεζοδρόμια εμποδίζουν τους περαστικούς και τους αναγκάζουν να κάνουν παράκαμψη από τη Ζαλοκώστα.
Η σημερινή συγκέντρωση των Αγανακτισμένων πάντως, οδήγησε στην αναβολή της προγραμματισμένης παρουσίασης του νέου βιβλίου του Σερ Βασίλη Μαρκεζίνη που θα πραγματοποιούνταν στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.
Οι διοργανωτές της εκδήλωσης επικαλούνται κώλυμα του ξενοδοχείου λόγω της παρουσίας των διαδηλωτών στην πλατεία Συντάγματος.
 
Επιπλέον, στους συγκεντρωμένους μίλησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Βαρουφάκης. Ο κ. Βαρουφάκης μίλησε για την οικονομική κρίση και το χρέος της χώρας, ενώ μετά το τέλος της ομιλίας του δέχθηκε ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια