«Ανταρσία» από 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Επιστολή στον GAP, με την οποία ζητούν τη σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για να συζητηθεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και να υπάρξει ενημέρωση για τα....
πεπραγμένα στην οικονομία, έχουν συντάξει βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία συλλογής υπογραφών. Πληροφορίες του Βήμα 99,5 αναφέρουν ότι το κείμενο φέρει τις υπογραφές περίπου 20 βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν, επίσης, να μην ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα με συνοπτικές διαδικασίες. Δηλαδή, να κατατεθεί στη Βουλή ως κανονικό νομοσχέδιο και όχι ως ένα άρθρο.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων και οι βουλευτές ζητούν να εξαιρεθεί η ΔΕΗ, λόγω του στρατηγικού χαρακτήρα της Επιχείρησης.
Την είδηση επιβεβαίωσε στον Βήμα 99,5 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής, λέγοντας ότι «ζητάμε να γίνει συζήτηση» καθώς «υπάρχουν προβληματισμοί σε διάφορα επίπεδα».
Παράλληλα, δήλωσε ότι θα υπάρξουν προβλήματα εάν το Πρόγραμμα πάει στη Βουλή χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση στα αρμόδια όργανα.
Όπως είπε, πρόκειται για μία πρωτοβουλία στο πλαίσιο της λειτουργίας των δημοκρατικών διαδικασιών, καθώς η ψήφιση ενός τόσο σημαντικού κειμένου είναι μια υπόθεση που αφορά ολόκληρη την κοινωνία.
«Στην Ελλάδα αγωνιζόμαστε να κατοχυρώσουμε το αυτονόητο» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «υπάρχουν σημεία για τα οποία θέλουμε διευκρινίσεις».
Ο κ. Κουρουμπλής επισήμανε, επίσης, ότι οι βουλευτές ζητούν και απολογισμό του τι έχει γίνει στην οικονομία μέχρι τώρα, τι δεν πήγε καλά σε διάφορους τομείς -όπως η είσπραξη φόρων- και να εξηγήσει ο πρωθυπουργός τι είναι αυτό που διαβεβαιώνει ότι τα νέα μέτρα θα λειτουργήσουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήμα 99,5, «κόκκινο πανί» για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αποτελεί η φημολογούμενη πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, σε ένα μόνο άρθρο, γεγονός που τους αφαιρεί τη δυνατότητα να ψηφίσουν κάποιες διατάξεις του και να καταψηφίσουν άλλες.
Επίσης, οι βουλευτές φέρονται να εκφράζουν την αγωνία τους για το γεγονός ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν το θέμα στις περιφέρειές τους.
Να σημειωθεί ότι η διαπραγμάτευση κυβέρνησης-τρόικας για τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2011-2015 ολοκληρώνεται σήμερα, Πέμπτη.
Το τελικό σχέδιο που θα έχει τη μορφή νόμου-πλαισίου θα κατατεθεί, πιθανότατα, τη Δευτέρα προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο και την ίδια ημέρα θα κατατεθεί στη Βουλή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια