'Εκλειψη Σελήνης σε 10 δευτερόλεπτα


Εάν δεν καταφέρατε να παρακολουθήσετε το εντυπωσιακό θέαμα της ολικής έκλειψης της Σελήνης, μπορείτε να δείτε το θεαματικό βίντεο που συμπυκνώνει το φαινόμενο (Vid)....


Η ολική έκλειψη της Σελήνης, που έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης, ήταν ορατή με γυμνό μάτι από τους κατοίκους όλων των περιοχών, εκτός από εκείνους που κατοικούν στη Βόρεια Αμερική.
Το εντυπωσιακό φαινόμενο είχε διάρκεια 1 ώρα και 40 λεπτά, προσφέροντας ένα μοναδικής ομορφιάς θέαμα σε όσους είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν.
Μια σεληνιακή έκλειψη συμβαίνει όταν η Γη μπαίνει ανάμεσα στον ήλιο και το φεγγάρι. Δεδομένου ότι το φεγγάρι κινείται όλο και περισσότερο στη σκιά της Γης, αλλάζει χρώμα γυρίζοντας από γκρι σε πορτοκαλί ή βαθιά απόχρωση του κόκκινου.
Αυτό το αστρονομικό φαινόμενο συμπυκνώθηκε σε ένα βίντεο 10 δευτερολέπτων, κάνοντας το φεγγάρι να φαίνεται σαν ένας πίνακας ζωγραφικής που αποτυπώνει την κίνηση των νέων χρωμάτων.
Η ατμόσφαιρα φιλτράρει τα περισσότερα από τα μπλε χρώματα του φωτός, αφήνοντας τις κόκκινες και πορτοκαλί αποχρώσεις που βλέπουμε να φανούν κατά τη διάρκεια μιας σεληνιακής έκλειψης.
Υπάρχει μία ακόμη σεληνιακή έκλειψη, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 10 Δεκεμβρίου 2011 και θα είναι και αυτή ορατή από τις περισσότερες περιοχές της Γης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια