Σκοτώθηκε ο μικρός γιος και τα τρία ανήλικα εγγόνια του Καντάφι


Δείτε βίντεο από το σπίτι που έπληξαν 3 πύραυλοι ενώ το ΝΑΤΟ διαψεύδει ότι στόχευε τον Καντάφι και την οικογένεια του.Η Αγγλία δεν επιβεβαιώνει τους θανάτους των συγγενών του Καντάφι.


Πρωτοφανής τραγωδία χτύπησε τον ηγέτη της Λιβύης που μάχεται με νύχια και με δόντια για να διατηρηθεί στην εξουσία και ενώ...
οι αντικαθεστωτικοί παρά τη βοήθεια του ΝΑΤΟ δεν επικρατούν.

Όπως εγινε γνωστό κατά την επιδρομή του ΝΑΤΟ το Σάββατο στην Τρίπολη, σκοτώθηκε μέσα στο σπίτι του ο 29χρονος γιος του Σαιφ Αλ Αράμπ και τα τρία εγγόνια του που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μαζί του. Ο Σαίφ Αλ Αράμπ ήταν ο μικρότερος γιος του Καντάφι ενώ τα παιδιά είχαν ηλικία κάτω από 12 χρόνων. Ο 29χρονος δεν είχε κάποιο κομβικό ρόλο στην κρατική εξουσία της Λιβύης και σπούδαζε στη Γερμανία.

Λίβυοι αξιωματούχοι οδήγησαν τους δημοσιογράφους στο οίκημα όπου βρήκαν το θάνατο τα μέλη της οικογένειας του λίβυου ηγέτη, το οποίο είχε βληθεί τουλάχιστον από τρεις πυραύλους. Η οροφή του κτηρίου είχε καταρρεύσει σε πολλά σημεία αφήνοντας τις ατσάλινες δοκούς θωράκισης σωριασμένες ανάμεσα σε πλάκες σκυροδέματος.Ένα επιτραπέζιο ηλεκτρονικό ποδοσφαιράκιπαρέμενε άθικτο στο αίθριο του κήπου του οικήματος.



Το ΝΑΤΟ αρνήθηκε ότι η αεροπορική επιδρομή στο κέντρο της Τρίπολης, αργά το βράδυ του Σαββάτου, είχε ως στόχο μέλη της οικογένειας του Μουαμάρ Καντάφι, η τον ίδιο. Ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων της Συμμαχίας στη Λιβύη, Καναδός υποστράτηγος Τσαρλς Μπουσάρντ, επιβεβαίωσε τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Κυριακής, ότι ένας από τους στόχους της πυραυλικής επιδρομής των αεροσκαφών του ΝΑΤΟ το βράδυ του Σαββάτου, ήταν ένα στρατηγείοτων δυνάμεων του καθεστώτος στο κέντρο της Τρίπολης, αλλά διέψευσε ότι στοχοποιήθηκαν μέλη της οικογενείας του Λίβυου ηγέτη.

"Το ΝΑΤΟ συνεχίζοντας την τακτική των χτυπημάτων ακριβείας κατά των στρατιωτικών εγκαταστάσεων του καθεστώτος στην Τρίπολη, κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου, έπληξε με πυραύλους κέντρο διοίκησης και στρατηγικού σχεδιασμού στη συνοικία Μπαμπ αλ-Αζίζιγια ", ανέφερε ο διοικητής των Νατοϊκών επιχειρήσεων.

" Όλοι οι στόχοι των επιδρομών είναι διαπιστωμένα στρατιωτικοί, δεν χτυπάμε πολίτες ", τόνισε στις δηλώσεις του ο Μπουσάρντ ο οποίος παραδέχθηκε ότι έχει ενημερωθεί για το ενδεχόμενο να έχασαν τη ζωή τους από το βομβαρδισμό μέλη της οικογένειας του Μουαμάρ Καντάφι. "Λυπούμαστε ειλικρινά για κάθε θύμα αυτής της σύγκρουσης ", σημείωσε ο κορυφαίος Νατοϊκός αξιωματούχος.




Λίβυοι στη Βεγγάζη πανυγηρίζουν για το χτύπημα κατά του ΚαντάφιΛίβυοι στη Βεγγάζη πανυγηρίζουν για το χτύπημα κατά του Καντάφι


Η Βρετανία δεν επιβεβαιώνει

Η Βρετανία δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που φέρουν να έχει σκοτωθεί σε αεροπορικό βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ ένας από τους γιους του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Άλιστερ Μπερτ.

"Δεν έχουμε επιβεβαίωση μέχρι στιγμής. Πρόκειται ακόμη για ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες. Φοβούμαι ότι δεν ξέρουμε τι ισχύει", είπε ο Μπερτ όταν ρωτήθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Sky News.

Το ΝΑΤΟ δεν στοχεύει "συγκεκριμένα άτομα" κατά τις επιχειρήσεις που διεξάγει στη Λιβύη, υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον. "Η πολιτική του ΝΑΤΟ και της συμμαχίας είναι απολύτως σαφής. Είναι σύμφωνη με την απόφαση 1973 του ΟΗΕ και αφορά την αποφυγή απωλειών μεταξύ των αμάχων στοχεύοντας την πολεμική μηχανή του Καντάφι, δηλαδή άρματα και πολυβόλα, εκτοξευτές πυραύλων αλλά επίσης και τα κέντρα διοίκησης και ελέγχου", είπε ο Κάμερον σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι δεν προτίθεται να σχολιάσει την "ανεπιβεβαίωτη" πληροφορία ότι ένας γιος και τρία εγγόνια του Καντάφι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια