Η ξεκούραση του οδηγού


Η ξεκούραση του οδηγού

Συμβουλές για ασφαλή οδήγηση

Η φυσική κατάσταση του οδηγού είναι ένας παράγοντας, ο οποίος μπορεί να επηρεάσει άμεσα τη διαδικασία της οδήγησης. Ποια είναι η σωστή θέση οδήγησης; Πώς ελέγχουμε το άγχος;Σωστή θέση οδήγησης
Ο τρόπος με τον οποίο κάθεται ένας οδηγός πίσω από το τιμόνι επηρεάζει την κούραση, και θα πρέπει κανείς να δοκιμάσει αρκετές ρυθμίσεις, ώστε να βρει εκείνη που θα τον βολέψει περισσότερο.

Έλεγχος του άγχους
Ένας ακόμη παράγοντας που προκαλεί κούραση στον οδηγό είναι το άγχος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο έλεγχος της αναπνοής και η επαναφορά των παλμών της καρδιάς είναι οι βασικοί στόχοι. Το άνοιγμα του παραθύρου για λίγα δευτερόλεπτα, θα διευκολύνει αρκετά την κατάσταση.

Ήχοι και θερμοκρασία
Ο έντονος θόρυβος που πιθανόν να παράγεται από κάποια μέρη του αυτοκινήτου, κουράζει. Η μουσική βοηθάει στη δημιουργία ήρεμης ατμόσφαιρας, αρκεί η έντασή της να βρίσκεται σε φυσιολογικά επίπεδα. Η έντονη ζέστη ή το κρύο επηρεάζουν αρνητικά τη φυσική κατάσταση του οδηγού.

Σωστή οργάνωση

Ο καλός βραδινός ύπνος, η σωστή οργάνωση της διαδρομής που θα ακολουθήσει, τα σημεία που θα γίνουν οι στάσεις για ανασυγκρότηση και η σωστή διατροφή αποτρέπουν σε σημαντικό βαθμό την εμφάνιση κούρασης.


Πηγή: autotriti.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια