Η εκδίκηση του Καντάφι για τον θάνατο του γιού και των εγγονών του


- Βανδαλισμούς στην ιταλική πρεσβεία και στο σπίτι του πρέσβη, στην Τρίπολη καταγγέλει η Ρώμη
- Επιθέσεις στη βρετανική πρεσβεία και σε άλλες διπλωματικές αποστολές
- Δείτε φωτο του νεκρού γιου του Καντάφι και βίντεο από το σπίτι που έπληξαν 3 πύραυλοι
- Δεν επιβεβαιώνει τους θανάτους η Βρετανία που απέλασε το Λίβυο πρεσβευτή 

Το Λονδίνο αποφάσισε... να απελάσει τον πρεσβευτή της Λιβύης στη Βρετανία μετά τις επιθέσεις που δέχτηκαν η βρετανική πρεσβεία και άλλες διπλωματικές αποστολές ξένων χωρών και οργανισμών στην Τρίπολη.

"Η Σύμβαση της Βιέννης απαιτεί από το καθεστώς του Καντάφι να προστατεύει τις διπλωματικές αποστολές στην Τρίπολη. Παραλείποντας το, παραβίασε και πάλι τις διεθνείς υποχρεώσεις και ευθύνες του", αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ουίλιαμ Χέιγκ.  "Κατά συνέπεια, αποφάσισα να απελάσω τον πρεσβευτή της Λιβύης" ο οποίος έχει στη διάθεσή του "είκοσι τέσσερις ώρες για να φύγει από τη χώρα", συνεχίζει η ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι "οι επιθέσεις εναντίον διπλωματικών αποστολών δεν θα αποδυναμώσουν την απόφασή μας να προστατεύσουμε τον άμαχο πληθυσμό στη Λιβύη".

Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν οτι και η κατοικία του Βρετανού πρέσβη στην Τρίπολη καταστράφηκε.

Την ίδια ώρα, το ιταλικό υπουργείο εξωτερικών κατήγγειλε επίσης τους "βανδαλισμούς" που σημειώθηκαν σε πολλές ξένες πρεσβείες, μεταξύ των οποίων και η ιταλική, στην Τρίπολη. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η πρεσβεία αλλά και η κατοικία του Ιταλού πρεσβευτή λεηλατήθηκαν. Η πρεσβεία έχει κλείσει από τα μέσα Μαρτίου και οι διπλωματικοί υπάλληλοι έχουν επιστρέψει στην Ιταλία. Το υπουργείο κατήγγειλε "το καθεστώς του Καντάφι" που δεν φρόντισε για την ασφάλεια των ξένων διπλωματικών αποστολών. Η Ρώμη επέδωσε επίσημη νότα διαμαρτυρίας μέσω της πρεσβείας της Τουρκίας στην Τρίπολη, η οποία έχει αναλάβει προσωρινά να εκπροσωπεί τα ιταλικά συμφέροντα στην πρωτεύουσα της Λιβύης.

Σκοτώθηκε ο μικρός γιος και τα τρία ανήλικα εγγόνια του Καντάφι


Πρωτοφανής τραγωδία χτύπησε τον ηγέτη της Λιβύης ενώ οι αντικαθεστωτικοί παρά τη βοήθεια του ΝΑΤΟ δεν επικρατούν.

Όπως εγινε γνωστό κατά την επιδρομή του ΝΑΤΟ το Σάββατο στην Τρίπολη, σκοτώθηκε μέσα στο σπίτι του ο 29χρονος γιος του Σαιφ Αλ Αράμπ και τα τρία εγγόνια του που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μαζί του. Ο Σαίφ Αλ Αράμπ ήταν ο μικρότερος γιος του Καντάφι ενώ τα παιδιά είχαν ηλικία κάτω από 12 χρόνων. Ο 29χρονος δεν είχε κάποιο κομβικό ρόλο στην κρατική εξουσία της Λιβύης και σπούδαζε στη Γερμανία.

 



Ο γιος του Καντάφι, Σαϊφ Αραμπ.Ο γιος του Καντάφι, Σαϊφ Αραμπ.

Το ΝΑΤΟ αρνήθηκε ότι η αεροπορική επιδρομή στο κέντρο της Τρίπολης, αργά το βράδυ του Σαββάτου, είχε ως στόχο μέλη της οικογένειας του Μουαμάρ Καντάφι, η τον ίδιο. Ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων της Συμμαχίας στη Λιβύη, Καναδός υποστράτηγος Τσαρλς Μπουσάρντ, επιβεβαίωσε τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Κυριακής, ότι ένας από τους στόχους της πυραυλικής επιδρομής των αεροσκαφών του ΝΑΤΟ το βράδυ του Σαββάτου, ήταν ένα στρατηγείο των δυνάμεων του καθεστώτος στο κέντρο της Τρίπολης, αλλά διέψευσε ότι στοχοποιήθηκαν μέλη της οικογενείας του Λίβυου ηγέτη.

Η Βρετανία δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που φέρουν να έχει σκοτωθεί σε αεροπορικό βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ ένας από τους γιους του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Άλιστερ Μπερτ.

Φεύγει το προσωπικό του ΟΗΕ απο την Τρίπολη
Το διεθνές προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη ετοιμάζεται να αναχωρήσει από την Τρίπολη λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη λιβυκή πρωτεύουσα, ανακοινώθηκε από την εκπρόσωπο του Οργανισμού.

newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια