"Είμαστε ανοικτοί σε όλα", επιμένει η κυβέρνηση - Ακόμα και σε πρόσωπα κοινής αποδοχής!


Τα διλήμματα και τους στόχους που έθεσε ο πρωθυπουργός στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών εξήγησε κυβερνητικός παράγοντας στους δημοσιογράφους.


Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός οτι η κυβέρνηση δηλώνει ανοικτή να υπάρχουν ακόμα και πρόσωπα κοινής αποδοχής. 
Κυβερνητικός παράγοντας έφερε μάλιστα ένα παράδειγμα λέγοντας: "π.χ. ο νεος Πρόεδρος του Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας". 'Οταν όμως...

οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν : "Ακόμα και υπουργό;", απάντησε σιβυλλικά λέγοντας: "Σας έφερα ένα παράδειγμα".

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Παπανδρέου τόνισε στους συνομιλητές του οτι θέλει και επιδιώκει την συναίνεση αλλά δεν υπάρχουν περιθώρια για πισωγυρίσματα. 'Ομως, τονίζουν σε κάθε περίπτωση οτι ο κυκλος της συναίνεσης δεν έχει κλείσει. "Ακόμα και σήμερα μπορούμε να διαπραγματευθούμε", φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός, "και μεταξύ μας αλλά και με την τρόικα προκειμένου να βρούμε σημεία σύγκλισης.

'Οπως τόνιζαν, ο πρωθυπουργός προσήλθε στην συνάντηση με ανοικτό μυαλό προκειμένου να συζητήσει με τους αρχηγούς πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις και να εξευρεθεί συναίνεση αν όχι συμφωνία, σε συγκεκριμένα διλήμματα και στόχους όπως: 

- Μείωση ελλείματος ή όχι
- Μείωση χρέους ή όχι
- Αποκρατικοποιήσεις ή όχι

Σε κάθε περίπτωση πάντως η κυβέρνηση διαμηνύει οτι θα συνεχίσει να κάνει την δουλειά της και εμφανίζονται βέβαιοι οτι η χώρα μας θα πάρει την 5η δόση.

newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια