Τι πάει να πει σχεδόν προσβλητικό ;;;;


Ποιος σας ζήτησε κ. πρωθυπουργέ ένα νησί ή ένα μνημείο ως εγγύηση;;
"Tο να μας ζητείται ένα νησί ή  ένα μνημείο, ως εγγύηση, είναι σχεδόν προσβλητικό"
Aυτό ανέφερε ο κ. πρωθυπουργός μεταξύ άλλων, σε χθεσινή συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα «Corriere Della Sera».
Το θέμα που εγείρεται εδώ  είναι εδώ και ο τρόπος που εκφράστηκε ο κ. πρωθυπουργός, είναι σαν λέει ότι κάποιος μας το ζήτησε...
Aυτό το σχεδόν προσβλητικό, τι πάει να πει;;;

Προσβλητικότατο είναι κ.πρωθυπουργέ και ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο....
Άκου σχεδόν προσβλητικό !!!
Ποιους εννοεί όμως ο κ, πρωθυπουργός;
Σε ποιους αναφέρεται, σε εφημερίδες, σε δανειστές, σε πολιτικούς;
Ένα τόσο σοβαρό θέμα σαν... και αυτό που ανέδειξε ο κ. πρωθυπουργός, νομίζουμε ότι χρήζει περαιτέρω διερεύνησης και πρέπει να διευκρινισθεί πλήρως.
Μακάρι να μην μας το ζήτησε και να μην μας το ζητήσει κανείς, κ. πρωθυπουργέ γιατί...
η δανειακή σύμβαση που υπογράψατε, ρητά αναφέρει ότι:
Ούτε ο Δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης – συντηρητικής ή αναγκαστικής - ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με τη Σύμβαση.
Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα ήσασταν διατεθειμένοι, όπως ζητούν κάποιοι, να προσφέρετε τις ιδιωτικοποιήσεις ως επιπλέον διασφάλιση για το νέο δάνειο, ύψους 60 δις, το οποίο φημολογείται ότι διαπραγματεύεστε;
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Όπως είπατε, όλοι θεωρούσαμε ότι το 2012 θα μπορούσαμε να απευθυνθούμε εκ νέου στις αγορές. Τώρα, μερικοί υποστηρίζουν πως, εξαιτίας του γενικότερου κλίματος, των υπερβολικά υψηλών spreads, αυτό θα είναι αδύνατο και, επομένως, θα έχουμε ανάγκη περαιτέρω βοήθειας. Ελπίζω να μην συμβεί κάτι τέτοιο και να μπορέσουμε να ξαναγυρίσουμε στις αγορές, έστω και μερικώς, δεδομένου ότι, το 2012, θα υπάρχει κάποιο επιπλέον απόθεμα. Θα δούμε. Δεν θα αποφασίσουμε εμείς πώς θα αντιδράσουν οι αγορές. Κάποιες χώρες ισχυρίστηκαν ότι πρέπει να προσφέρουμε επιπλέον διασφαλίσεις. Είναι μια πρόταση, αλλά δεν είναι σαφές τι σημαίνει πρακτικά: είτε ιδιωτικοποιείς, είτε προσχωρείς σε σύμφυτες παρεμβάσεις.
Θα ήθελα  να προσθέσω και κάτι ακόμα, για το οποίο έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία: το να μας ζητείται ένα νησί ή  ένα μνημείο, ως εγγύηση, είναι σχεδόν προσβλητικό. Οι πολίτες περιμένουν ότι ο λόγος μας και οι πράξεις μας συνιστούν επαρκή εγγύηση.
Share on Google Plus

About THE FUN BANK

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...