Στα άδυτα του «Δωματίου Διαχείρισης Κρίσεων»


Στα άδυτα του «Δωματίου Διαχείρισης Κρίσεων»

ΔΕΙΤΕ: Τι «κρύβεται» στη φωτογραφία που έκανε το γύρο του κόσμου;

Τι γράφει ο φάκελος που κρατά σφιχτά στα χέρια της η Χίλαρι Κλίντον; Τι δείχνει η φωτογραφία μπροστά της; Πώς αποκωδικοποιείται η «διάσημη» φωτογραφία από το «Δωμάτιο Διαχείρισης Κρίσεων» (Situation Room) μέσα στο Λευκό Οίκο με το επιτελείο του Μπαράκ Ομπάμα να παρακολουθεί την επιχείρηση των αμερικανών κομάντο κατά του Οσάμα Μπιν Λάντεν...


Το δωμάτιο αυτό είναι η πιο ασφαλής αίθουσα συνεδριάσεων του κόσμου και πρόσβαση σε αυτό έχουν πολύ λίγα άτομα. 


Οτιδήποτε σερβίρεται σε αυτήν την αίθουσα προέρχεται από τη μικρή κουζίνα που υπάρχει δίπλα στο «Δωμάτιο Διαχείρισης Κρίσεων» ενώ μέχρι και τα πλαστικά ποτηράκια έχουν την προεδρική σφραγίδα. 


Στα χέρια της Χίλαρι Κλίντον φαίνεται ένας φάκελος, ενώ επάνω διακρίνονται τα αρχικά «NOFORN» (Not for Release to Foreign Nationals), που σημαίνει με λίγα λόγια ότι το περιεχόμενό του είναι άκρως εμπιστευτικό!


Σε κάθε δωμάτιο του Λευκού Οίκου υπάρχει μια χάρτινη σακούλα, η οποία μαζί με το περιεχόμενό της γίνεται… στάχτη και μπούρμπερη! Η σακούλα που υπάρχει στο «Δωμάτιο Διαχείρισης Κρίσεων» είναι αυτή που χρησιμοποιείται πιο συχνά. Κάθε βράδυ, η Μυστική Υπηρεσία συλλέγει όλες τις σακούλες του κτιρίου και καταστρέφουν το περιεχόμενό τους.


Στο δωμάτιο αυτό μπαίνουν μόνο με ειδική κορδέλα.


Πάνω σε ένα από τα έγγραφα φαίνεται το logo της Εθνικής Υπηρεσίας National Geospatial-Intelligence Agency, που ανήκει στον αμερικανικό στρατό και παρέχει προηγμένες υπηρεσίες χαρτογράφησης κατά τη διάρκεια πολέμων και σε περιπτώσεις διαχείρισης κρίσεως όπως αυτή με την διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού ή αυτή με τον τυφώνα Κατρίνα. Όσο για τη θολή εικόνα… μάλλον είναι η περιβόητη εικόνα με το νεκρό ηγέτη της Αλ Κάιντα.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια