Το Σύνταγμα "αγκάλιασε" τους χιλιάδες Αγανακτισμένους - Οι Έλληνες έδειξαν ότι δεν κοιμούνται


Πίνακας που σατίριζε σκληρά τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου εμφανίστηκε στη διαδήλωση των "Αγανακτισμένων" πολιτών στο Σύνταγμα. Απεικονίζεται ως τρομακτικός κλόουν

Στο στόχαστρο των διαδηλωτών στο Σύνταγμα μπήκε όπως ήταν φυσικό ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης εμφανίστηκε...
πίνακας, που απεικόνιζε τον Γιώργο Παπανδρέου, ως τρομακτικό κλόουν και με νύχια αλά Φρέντι Κρούγκερ. Στα χέρια του συνέθλιβε εργαζόμενους και σπουδαστές, ενώ το καπέλο του διακοσμούσε η αμερικανική σημαία.
Στο κάτω μέρος του πίνακα, απεικονίζονταν οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, που δεν λένε "όχι" στην κρατική επιχορήγηση.
Το κλίμα για τους πολιτικούς ήταν πολύ βαρύ και στην Αθήνα και στις συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν "κλέφτες κλέφτες" και πολλοί μούτζωναν προς το μέρος της βουλής.
Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε τη Δευτέρα η κυβέρνηση έχουν προκαλέσει την οργή της κοινωνίας, με πρώτη αντίδραση τις αυθόρμητες συγκεντρώσεις που διοργανώθηκαν μέσω Facebook.
Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η κινητοποίηση των πολιτών που διοργανώθηκε μέσω Facebook στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας. Οι διαδηλωτές παρέμεναν στους δρόμους μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης.
Χιλιάδες "Αγανακτισμένοι" πολίτες συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος εκφράζοντας την οργή τους για τα μέτρα της κυβέρνησης, φωνάζοντας συνθήματα και σηκώνοντας πανό. Μάλιστα, συγκεντρώθηκαν και υπογραφές για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Κυρίαρχα συνθήματα των «αγανακτισμένων πολιτών» ήταν το πάντα επίκαιρο «ψωμί, παιδεία, ελευθερία», «κλέφτες-κλέφτες» και «η Ελλάδα δεν είναι δικιά μας, τη δανειστήκαμε από τα παιδιά μας».
Οι διαδηλωτές τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο, ενώ κάποιοι από τους συγκεντρωμένους έφτασαν μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και «έστησαν» την ελληνική σημαία.
Η διαμαρτυρία ήταν ειρηνική, χωρίς πολιτικό χρωματισμό και χωρίς παρατράγουδα. Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, την Λάρισα και άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα.
Διαδηλωτής αναφέρθηκε στο ρόλο του διαδικτύου και στη συμβολή του στην ενημέρωση και την κινητοποίηση του κόσμου.
Άλλος πολίτης μίλησε για την εξαθλίωση στην οποία έχουν φτάσει χιλιάδες οικογένειες, αναφέροντας πώς τα δυο του παιδιά δεν έχουν δουλειά.
Εντύπωση όμως προκαλεί και η ξεκάθαρη άποψη των πολιτών, οι οποίοι δεν αισιοδοξούν. Αντίθετα δεν βλέπουν φως στο τούνελ, ένιωθαν ωστόσο πως έπρεπε και όφειλαν να διαμαρτυρηθούν.
Φυσικά υπάρχουν πάντα και οι πιο αισιόδοξοι...
 Όλοι αυτοί οι άνθρωποι νιώθουν απίστευτη οργή, γιατί πληρώνουν αμαρτίες άλλων με αποτέλεσμα να υποθηκεύεται το ίδιο τους το μέλλον. 



Ολόκληρες οικογένειες με τα παιδιά τους, με τα μωρά τους σε καροτσάκια, παππούδες με τα εγγόνια τους, νέοι άνθρωποι από κάθε περιοχή της Αθήνας, από κάθε κοινωνική τάξη, έφθασαν στο Σύνταγμα και δεν φεύγουν από εκεί μέχρι η φωνή τους να φτάσει στα αυτιά όλων όσων βρίσκονται μέσα στη Βουλή.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια