Την επιβολή πλαφόν μελετά η κυβέρνηση


Σε απόγνωση οι Έλληνες οδηγοί που βλέπουν την μέση τιμή της βενζίνης να αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Λύσεις που έχουν ήδη αποτύχει εξετάζει η κυβέρνηση. Άσχημα νέα και από τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου

Απροστάτευτοι...
παραμένουν οι Έλληνες οδηγοί από την κερδοσκοπία καθώς, η τιμή της βενζίνης πάει από ρεκόρ σε ρεκόρ, με την κυβέρνηση να παρακολουθεί χωρίς να μπορεί να αντιδράσει.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων, η μέση τιμή της αμόλυβδης ανήλθε την Κυριακή 1η Μαΐου στο 1,716 ευρώ το λίτρο.
Παρά την πτώση της μέγιστης τιμής στο 1,893 ευρώ το λίτρο, οι τάσεις είναι ανοδικές και οι τιμές του πετρελαίου διεθνώς προϊδεάζουν για περαιτέρω αυξήσεις το επόμενο διάστημα. Την Παρασκευή το αργό πετρέλαιο άγγιξε τα 113,40 δολάρια και το Μπρεντ τα 125,50 δολάρια το βαρέλι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές τις χρονιάς η τιμή της αμόλυβδης ήταν 1,60 ευρώ και από τότε έχει αυξηθεί κατά 11 λεπτά.
Στην Αθήνα η μέση τιμή ανήλθε σε 1,682 ευρώ το λίτρο και η υψηλότερη 1,779 ευρώ και στη Θεσσαλονίκη 1,68 και 1,749 ευρώ το λίτρο αντίστοιχα. Οι υψηλότερες τιμές παρατηρούνται σε Κυκλάδες, Μαγνησία, Λασίθι, Κεφαλλονιά, Ρέθυμνο, Σάμο και Πειραιά.
Για το πετρέλαιο θέρμανσης η χειμερινή περίοδος ολοκληρώνεται με μέση τιμή στα 91,9 λεπτά το λίτρο. Τις προηγούμενες ημέρες η ζήτηση για πετρέλαιο ήταν αυξημένη καθώς πολλοί καταναλωτές έσπευσαν να προμηθευτούν μικρές ή μεγαλύτερες ποσότητες για να καλύψουν τις πρώτες ανάγκες του επόμενου χειμώνα, υπό το πρίσμα και της πιθανότητας εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης με αυτόν του πετρελαίου θέρμανσης.
Πιθανή η επιβολή πλαφόν
Με τις διαμαρτυρίες των πολιτών να είναι έντονες η κυβέρνηση αναζητά απεγνωσμένα λύση.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας euro2day.gr,  το υπουργείο Ανάπτυξης μελετά και πάλι τη λύση της επιβολής πλαφόν, την ώρα που οι βενζινοπώλες ζητούν μείωση της φορολογίας.
Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι η επιβολή πλαφόν το περασμένο Φθινόπωρο, είχε καταλήξει σε φιάσκο, καθώς ακόμα και βενζινάδικα που πουλούσαν φθηνότερα, έσπευσαν να ανεβάσουν τις τιμές.
news247

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια