Νέες εκρήξεις στην Τρίπολη


Νέες εκρήξεις στην Τρίπολη

Με οβίδες έπληξαν οι δυνάμεις του Καντάφι το τυνησιακό έδαφος

Τρεις ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο ανατολικό τμήμα της Τρίπολης, λίγο μετά τις υπερπτήσεις αεροσκαφών πάνω από την πρωτεύουσα της Λιβύης. 

Στο μεταξύ ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε ότι τέσσερις οβίδες μεγάλου διαμετρήματος που έριξαν δυνάμεις του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι στην διάρκεια μάχης με εξεγερμένους έπληξαν χθες το τυνησιακό έδαφος, χωρίς να προκαλέσουν θύματα, κοντά στην πόλη Ντεχίμπα, στην παραμεθόριο Λιβύης-Τυνησίας, στο νότο της χώρας.

Οι δύο πρώτες οβίδες έπεσαν σε μια ζώνη στην έρημο περίπου 1.500 μέτρα από φυλάκιο στη Ντεχίμπα που βρίσκεται στην μεθοριακή γραμμή, το οποίο εκκενώθηκε λόγω των μαχών που μαίνονταν στην περιοχή.

Άλλες δύο οβίδες εξερράγησαν κοντά στην πόλη Ντεχίμπα, σε απόσταση περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων από τα σύνορα. Η πρώτη σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από ένα σπίτι και η άλλη σε ένα άδειο οικόπεδο.

Στο μεταξύ, η Λιβυκή κυβέρνηση εξέφρασε τη λύπη της για τις επιθέσεις που έγιναν σε ευρωπαϊκές πρεσβείες. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα επιθεωρήσει τις καταστροφές και θα τις επισκευάσει.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια