πράσινα παπούτσια 2


Μια ακόμα ιστορία αστυνομικής (μόνον;) τρέλας.
Το θύμα της ιστορίας αυτής λέγεται Φώτης Δήμου, είναι 21 ετών, φοιτητής στα ΤΕΙ και τώρα -
- αίφνης, βρίσκεται κρατούμενος στον Κορυδαλλό, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για δύο κακουργήματα.
Το αμάρτημα του νεαρού σπουδαστή είναι ότι κατέβηκε στη διαδήλωση της περασμένης Τετάρτης.
Λογικόν - εργαζόμενος και ο ίδιος για να σπουδάζει, γόνος επίσης εργατικής οικογένειας, πήρε τους φίλους του και κατέβηκε στον δρόμο - δεν ήταν άλλωστε η πρώτη φορά.
Οταν άρχισαν τα επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών, το μπλοκ των «Δεν πληρώνω», στο οποίον ήταν και ο κ. Δήμου, διελύθη εις τα εξ ων συνετέθη, ενώ ο ίδιος βρέθηκε να αντιμετωπίζει δύο αστυνομικούς, ο ένας των οποίων τον έδερνε με κλομπιές και κλωτσιές, ενώ ο άλλος τον ρωτούσε «πού τη βρήκες την τσάντα, ρε;» παρ' ότι ο δερόμενος διαμαρτυρόταν ότι δεν έχει καμμιά τσάντα, «δεν πειράζει, πάρ' τη δωράκι» του απάντησε ο εν λόγω αστυνομικός
και του «φύτεψε» μια τσάντα αγνώστου προελεύσεως με «γνωστόν» περιεχόμενο: τέσσερις μολότωφ.
....................................
Ομως ο κ. Δήμου δεν είχε τσάντα πάνω του ούτε πριν συλληφθεί ούτε κατά τη σύλληψή του.
Πώς αποδεικνύεται αυτό; από παρατυχόντα φωτογράφο, ο οποίος (επαγγελματίας φωτορεπόρτερ) όχι μόνον φωτογράφησε τις φάσεις
με τον ξυλοδαρμό του κ. Δήμου άνευ τσάντας, με τη σύλληψή του επίσης άνευ τσάντας, αλλά και προσέτι έχει προσέλθει ως αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων, μάρτυρας υπεράσπισης
του κατηγορουμένου, διότι, εν τέλει ο κ. Δήμου βρέθηκε κατηγορούμενος και βρίσκεται προφυλακισμένος.
Εκτός από την τσάντα με τις μολότωφ κατηγορείται επίσης ότι φορούσε αντιασφυξιογόνο μάσκα, ενώ πάλι στις φωτογραφίες φαίνεται (αλλά και οι υπόλοιποι αυτόπτες μάρτυρες βεβαιώνουν) ότι φορούσε απλώς μια χειρουργική μάσκα, απ' αυτές που φοράμε όλοι για να αντέξουμε τα εντομοκτόνα που μας ρίχνουν οι αστυνομικοί στις διαδηλώσεις.
Οι φωτογραφίες αυτές βρίσκονται ήδη αναρτημένες στο διαδίκτυο και είχαν τεθεί υπ' όψιν της κυρίας εισαγγελέως κατά την ανάκριση, αλλά δεν φτούρησαν.
Οπως δεν φτούρησε και το εξής
κραυγαλέο γεγονός: οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον κ. Φώτη Δήμου κατά δήλωσίν τους στη μία και πενήντα το μεσημέρι, όμως
την ίδια ακριβώς ώρα, όπως εμφαίνεται απ' τον αναλυτικό λογαριασμό (Κοσμοτέ) του κινητού που χρησιμοποιεί, ο συλληφθείς μιλούσε με τη μητέρα του!
*****
Εχουμε λοιπόν και λέμε:
στην μπουζού ένας πολίτης με κατηγορίες για δύο κακουργήματα τη στιγμή που ήδη απ' την ανάκριση γίνεται φανερό με στοιχεία (φωτογραφίες, μαρτυρίες, τηλέφωνο) ότι πρόκειται για μιαν ακόμη
συνήθη διεκπεραίωση σύλληψης
μια ρουτίνα των αστυνομικών οργάνων να διαλέγουν «συνήθεις υπόπτους» απ' τον σωρό των διαδηλωτών
διότι το να πιάσουν μπάχαλους κι ανάμεσά τους δικούς τους πράκτορες, τσούζει, χαλάει τη μαγιά, κόβει η μαρμίτα.
Οχι μόνον βία, όχι μόνον αστυνομική αυθαιρεσία, όχι μόνον χάλκευση στοιχείων, αλλά αυτή η επιμονή στην πεπατημένη της εξαπόλυσης κατηγοριών κατά αθώων, οι οποίες συνήθως πέφτουν στις δικαστικές αίθουσες, αφού πρώτα όμως οι κατηγορούμενοι έχουν ταλαιπωρηθεί (άγρια) και (συχνά) διαπομπευθεί.
Το πιο αστείο, τραγικά αστείο σε αυτήν τη θλιβερή ιστορία είναι ότι ο συλληφθείς Γιαγκούλας, δηλαδή ο κ. Φώτης Δήμου, είχε πάει να δώσει αίμα (εθελοντής αιμοδότης όπως βεβαιώνει το Γ.Ν. Νίκαιας) για τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν κατά την επίθεση εναντίον της ομάδας ΔΙΑΣ στον Ρέντη (3.ΙΙΙ.2011), όταν σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί και τραυματίστηκαν σοβαρά άλλοι δύο.
Και, για όποιον μπορεί να έχει αμφιβολίες για την αθωότητα του συλληφθέντος, είναι σημαντικό το γεγονός ότι ζήτησε ο ίδιος, και κατά την προανάκρισή του στη ΓΑΔΑ, και κατά την ανάκρισή του, την άμεση δακτυλοσκοπική εξέταση όλων των ευρημάτων.
Ούτε τσάντα έφερε, ούτε αντιασφυξιογόνο μάσκα φορούσε! Κι όμως
βρίσκεται στον Κορυδαλλό, περιμένοντας να κριθεί η προσφυγή του κατά της προφυλάκισής του.
Κυρίες και κύριοι δικαστές;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια