Η... ήσυχη ζωή του Λάντεν στο Πακιστάν – 12χρονος ήταν καθημερινός... επισκέπτης της βίλας!


Όλο και σε πιο δύσκολη θέση έρχονται οι πακιστανικές αρχές από τις συνέχεις αποκαλύψεις για το πως περνούσε την καθημερινότητά του ο μπιλ Λάντεν στο κρησφύγετο του Αμποταμπάντ.


Υποτίθεται ότι στο Πακιστάν ήταν στραμμένα τα βλέμματα για το αν θα εμφανιστεί ή όχι ο Οσάμα μπιν Λάντεν. Και για αυτό...
άλλωστε στην περιοχή βρίσκονται μυστικοί πράκτορες αλλά και κορυφαίοι ανταποκριτές από δίκτυα όλου του κόσμου. Επιπλέον; Το σπίτι που φιλοξενούσε τον Λάντεν, τους μαχητές του και μέλη της οικογένειάς του, σχεδόν συνορεύει με μια στρατιωτική ακαδημία. 

Αλλά αυτά δεν πτόησαν τον ηγέτη της αλ Κάιντα. Ο οποίος έμενε στη συγκεκριμένη βίλα για τουλάχιστον 5-6 χρόνια και δεχόταν καθημερινές επισκέψεις. Από έναν 12χρονο, στον οποίο είχε κάνει δώρο και δυο κουνέλια σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Telegraph!

«Πήγαινα στο σπίτι τους. Είχε δυο συζύγους, η μια μιλούσε αραβικά και η άλλη ουρντού. Είχαν τρία παιδιά, ένα κορίτσι και δυο αγόρια. Μου έδωσαν και δυο κουνέλια. Είχαν εγκαταστήσει κάμερα στην εξωτερική πύλη για να βλέπουν ποιος έμπαινε στη βίλα», είπε στο BBC ο 12χρονος Ζαχάρ Αχμέντ. 

Επίσης, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, και τα παιδιά που έμεναν στο σπίτι, έβγαιναν στη γειτονιά, αγόραζαν πράγματα από το μίνι μάρκετ, αλλά δεν πήγαιναν σχολείο. Φέρονται να έκαναν μαθήματα κατ’ οίκον, όπως συνηθίζεται για παιδιά καλών οικογενειών στο Πακιστάν. 

Ως ιδιοκτήτες του σπιτιού εμφανίζονταν δυο αδέρφια αλλά σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής δεν ήταν Άραβες. Η προφορά τους έμοιαζε περισσότερο με Παστούν από το Ουαζιριστάν. Και αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Λαντεν ενδεχομένως να απολάμβανε προστασία από τη συγκεκριμένη φυλή. 

Οι «ιδιοκτήτες» ήταν εκείνοι που αγόραζαν και τα απαραίτητα για το σπίτι, πάντα σε μεγάλες ποσότητες και κυρίως γνωστές δυτικές μάρκες. Και πάντα, πλήρωναν με μετρητά. Καθημερινά ο εφημεριδοπώλης προμήθευε τους ενοίκους του σπιτιού με τον διεθνή Τύπο και πληρωνόταν με το μήνα. 

Αγροτικά αυτοκίνητα με κατσίκια στις καρότσες τους έμπαιναν συχνά τη βίλα. Τα αμνοερίφια σφάζονταν και τα έψηναν στο μπάρμπεκιου. Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν την αίσθηση πως το σπίτι είχε αυτάρκεια. Από κάποιες κλεφτές ματιές είχαν δει πως καλλιεργούνταν λαχανικά και οπωροκηπευτικά. 

Όσο για την καθαριότητα; Την έκαναν οικιακές βοηθοί, τουλάχιστον δυο, από την περιοχή, αλλά δεν είχαν ποτέ δει τον ίδιο τον μπιν Λαντεν. 

Η «διαθήκη» του Οσάμα μπιν Λάντεν 
Ένα κείμενο γραμμένο σε υπολογιστή, η γνησιότητα του οποίου δε μπορεί να εξακριβωθεί, έφερε στη δημοσιότητα εφημερίδα του Κουβέιτ, «βαφτίζοντάς το» διαθήκη του ηγέτη της αλ Κάιντα. 

Στην οποία βέβαια δεν μοιράζει την περιουσία του. Το κείμενο έχει ημερομηνία 14.12.2001 και ο Λαντεν φέρεται να καλεί τους συζύγους του να μην ξαναπαντρευτούν και τους γιους του να μην ασχοληθούν με την Αλ Κάιντα, ζητώντας τους μάλιστα συγγνώμη γιατί η δική του ολοκληρωτική ενασχόληση με την οργάνωση, τον στέρησε από κοντά τους!


 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια