Τα σενάρια για τα πλέι οφ

Τα σενάρια για τα πλέι οφ

Ποιοι είναι πιθανοί για έξοδο στην Ευρώπη;

Η νίκη του Άρη επί του Ολυμπιακού Βόλου προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερο χαμό στη «μάχη» που γίνεται για μία θέση στα πλέι οφ!

Περισσότερο περίπλοκα... (κι ανοιχτά) είναι τα πράγματα σε ό,τι αφορά την ειδική βαθμολογία των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο μίνι πρωτάθλημα, με φόντο την Ευρώπη!

Ο Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να έχασε στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αλλά παραμένει στην πέμπτη και τελευταία προνομιούχο θέση για την είσοδο στα πλέι οφ. Αν την επόμενη Κυριακή νικήσει τον Παναθηναϊκό, ό,τι και να κάνουν οι «κίτρινοι» στα Πηγάδια, αυτός θα συμμετάσχει στο μίνι πρωτάθλημα για την έξοδο στη Ευρώπη

Αν, τώρα, στον αντίποδα, φύγει με το «διπλό» ο Άρης από την ακριτική πόλη, δεν έχει παρά να ελπίζει σε ήττα ή ισοπαλία των «ερυθρόλευκων» του Βόλου, προκειμένου να πετύχει το απίστευτο (πριν λίγο καιρό), αρπάζοντάς τους... την μπουκιά από το στόμα. Ακόμα και σε περίπτωση ισοβαθμίας των δύο σημερινών αντιπάλων στους 45 βαθμούς, υπερτερεί η ομάδα του Σάκη Τσιώλη, αφού από τα μεταξύ τους παιχνίδια έχει μαζέψει, συνολικά, 4 βαθμούς.

Υπάρχει, επίσης και ένα κάπως... τραβηγμένο σενάριο, να έχουμε τριπλή ισοβαθμία στους 45 βαθμούς και να εμπλακεί σε αυτό και ο ΠΑΟΚ! Αυτό θα συμβεί αν χάσει ο «δικέφαλος του Βορρά» από την αδιάφορη, πλέον, Κέρκυρα στην Τούμπα, Ολυμπιακός Βόλου και Πανσερραϊκός έρθουν ισόπαλοι και ο Άρης νικήσει στην Ξάνθη. Σε αυτή την περίπτωση, οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης ευνοούνται και ο Βόλος λέει «αντίο» στα πλέι οφ, καθώς -όπως και στα ματς του με τον Άρη- μετράει μία ήττα και μία ισοπαλία με τους «ασπρόμαυρους».

Στην ομάδα του Μάκη Χάβου αρκεί και ένα βαθμός για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τη συμμετοχή της στα πλέι οφ, χωρίς να την νοιάζει τι θα κάνουν Ολυμπιακός Βόλου και Άρης, πιθανότατα, όμως, εξασφαλίζεται και με ήττα, εφόσον, όμως, δεν νικήσουν οι «κίτρινοι» στην Ξάνθη ή ο Ολυμπιακός Βόλου στο Πανθεσσαλικό.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το, μάλλον, απίθανο σενάριο ισοβαθμίας μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ («διπλό» σε Τούμπα και Πηγάδια) υπερτερούν οι «κίτρινοι», αφού έχουν συγκεντρώσει 4 βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια. Κι αν, μάλιστα, «κάτσει» μια τέτοια ισοβαθμία και νικήσει ο Βόλος τον Παναθηναϊκό, τότε ο «δικέφαλος του Βορρά» θα μείνει εκτός πλέι οφ!

Πάμε τώρα να δούμε και τα σενάρια της ειδικής βαθμολογίας των πλέι οφ. Εδώ κι αν γίνεται... πανικός!

Η βαθμολογία του μίνι πρωταθλήματος προκύπτει βάσει της διαφοράς που έχει κάθε ομάδα με την τελευταία που θα μπει στα πλέι οφ, διαιρούμενη δια του πέντε (στρογγυλοποιημένη στον πλησιέστερο ακέραιο).

Με τα μέχρι στιγμής -βαθμολογικά- δεδομένα, ο Παναθηναϊκός θα μπει στα πλέι οφ με 3 βαθμούς, η ΑΕΚ με 1 και οι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός Βόλου με 0.

Αλλά -για να μην ξεχνιόμαστε- έχουμε άλλη μία αγωνιστική και σε αυτήν μπορεί να αλλάξουν πολύ τα πράγματα.

Γιατί, αν ο Παναθηναϊκός νικήσει τον Ολυμπιακό Βόλου, ό,τι και να γίνει στα άλλα ματς, θα μπει στα πλέι οφ με 4 βαθμούς! Μόνο, όμως, αν φύγει με το «διπλό» από το Πανθεσσαλικό.

Όσον αφορά τους άλλους τρεις, η ΑΕΚ για να μπει με άλλον έναν βαθμό στα πλέι οφ -με δύο, δηλαδή- θέλει, οπωσδήποτε νίκη επί του Ηρακλή, ήττα του Ολυμπιακού Βόλου και όχι νίκη του Άρη στα Πηγάδια. Το άξιο αναφοράς της... υπόθεσης, όμως, είναι ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο και πάλι η διαφορά της από τον Παναθηναϊκό θα είναι στους -2, αλλά, τουλάχιστον, θα έχει αυξήσει τη διαφορά της από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό Βόλου ή Άρη.

Το ίδιο επιζητά και ο ΠΑΟΚ, όμως, για να μπει με βαθμό στα πλέι οφ. Νίκη, δηλαδή, στο δικό του ματς κόντρα στην Κέρκυρα, ήττα της θεσσαλικής ομάδα και ισοπαλία ή ήττα του Άρη στην Ξάνθη.



Πηγή: sport-fm.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια