Στάση εργασίας από τα ΜΑΤ στην Κερατέα

Την Πέμπτη όπως όλες οι ενδείξεις συνομολογούν πρόκειται να "εκφραστεί" από τους συνδικαλιστικούς αντιπροσώπους και τους υπηρετούντες κατά κύριο λόγο στα ΜΑΤ,...
η σχεδιαζόμενη αντίδραση διαμαρτυρίας προς την ηγεσία, αναφορικά με τις αντίξοες όπως χαρακτηρίζονται συνθήκες ασφάλειας κι απασχόλησης στα υπαίθρια μέτωπα συγκρούσεων της Κερατέας.

Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί αύριο, λίγη ώρα πριν από το προγραμματισμένο απογευματινό συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στα Προπύλαια κι εκτός από την πρόταση που όπως φαίνεται έχει προκριθεί για τρίωρο συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου των ΜΑΤ στο Γουδή, πρόθεση είναι να κηρυχτεί ταυτόχρονη στάση εργασίας σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες του λεκανοπεδίου.

Καλά ενημερωμένες πηγές σημειώνουν ότι η οδηγία που επίκειται να εκδοθεί για το ένστολο προσωπικό, θα είναι να επιλαμβάνονται μόνο σε ιδιαίτερα αυξημένου κινδύνου περιστατικά για τους πολίτες, όπως μεταξύ άλλων γι ανταπόκριση σε κλήσεις για απειλή ζωής και σωματικής ακεραιότητας.

Την ίδια ώρα, θα εξεταστεί η πιθανότητα αποστολής ... "ειρηνευτικής" δύναμης για διαπραγματεύσεις με τους κατοίκους, σε μια προσπάθεια κατευνασμού των πνευμάτων και προώθησης μηνύματος εκτόνωσης όσο το δυνατό της έντασης.
Όπως είναι γνωστό, εδώ και καιρό εκφράζονται βάσιμοι φόβοι για ανέβασμα του επιπέδου απειλής, αρκετά μάλιστα παραπάνω από τους τραυματισμούς που προκαλούνται στη διάρκεια των συμπλοκών και στις σώμα με σώμα μάχες.

newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια