Με καταιγίδες και αφρικανική σκόνη η Πρωτομαγιά


- Με βροχές θα επιστρέψουν οι τελευταίοι εκδρομείς του Πάσχα
- Απο το μεσημέρι θα ξεκινήσει η κακοκαιρία και απο τα βαρειοδυτικά
- Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού


Ο καιρός θα είναι αρκετά...
άστατος κυρίως στη Δυτική και στη Βόρεια Ελλάδα όπου θα σημειώνονται βροχές και οι καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις απογευματινές ώρες και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης απο τη Β. Αφρική.

Πιο αναλυτικά
Σε Μακεδονία και Θράκη θα υπάρχουν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά των δυτικότερων περιοχών. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι ια πνέουν 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 07 έως 23 βαθμούς κελσιου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στέρεα και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα θα είναι τοπικά αυξημένες και θα σημειωθούν βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά των βορειότερων περιοχών. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 09 έως 24 βαθμούς κελσιου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, κατα περιόδους τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές νωρίς το πρωί ενώ υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν 4 με 6 μποφόρ και στα νότια το πρωί τοπικά 7 οι οποίοι από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 09 έως 24 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές και από το μεσημέρι ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 οι οποίοι από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσιου αλλά στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές και βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 11 έως 22 βαθμούς.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 οι οποίοι από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 11 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές. Το μεσημέρι και το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά και βελτίωση αναμένεται απο το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 09 έως 20 βαθμούς Κελσιου. 

newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια