Τι θα κάνει η Ελλάδα στο αίτημα του ΝΑΤΟ για επιπλέον αεροσκάφη


Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν δήλωσε σήμερα ότι έχει ενδείξεις πως οι σύμμαχοι θα διαθέσουν επιπλέον μαχητικά αεροπλάνα που χρειάζονται για την επιχείρηση στη Λιβύη.


"Έχουμε ενδείξεις ότι χώρες θα προσφέρουν αυτό που χρειάζεται. . . Ελπίζω ότι θα έχουμε τα απαραίτητα μέσα στο πολύ κοντινό μέλλον", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη διάρκεια συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο.

Η Βρετανία και η Γαλλία κάλεσαν τους άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ να διαθέσουν περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη για να αυξηθεί η δυνατότητα του συνασπισμού να πλήττει χερσαίους στόχους στη Λιβύη.

Η συζήτηση για την εμπλοκή ακόμη περισσότερων μαχητικών αεροσκαφών έχει αρχίσει εδώ και μέρες ,ειδικά μετά από την ουσιαστική αποχώρηση των αμερικανών από τις επιχειρήσεις βομβαρδισμού επίγειων στόχων.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα κάνει η Ελλάδα αν ζητηθεί η συνδρομή της και με πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών.Σύμφωνα με κορυφαία πηγή του ΥΕΘΑ, "μέχρι στιγμής δεν έχει αλλάξει τίποτα στις θέσεις και τις αποφάσεις μας για την συμμετοχή μας στις επιχειρήσεις εναντίον της Λιβύης".

Να υπενθυμίσουμε ότι οι στρατιωτικοί είχαν εισηγηθεί στη πολιτική ηγεσία την συμμετοχή και τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών F-16 για εναέριες περιπολίες και όχι για βομβαρδισμούς. Η κυβέρνηση προτίμησε να περιορίσει την ελληνική συμμετοχή στον αέρα ,στις πτήσεις του ιπτάμενου ραντάρ ERIEYE, το οποίο πάντως χρησιμοποιείται καθημερινά για τις επιχειρησιακές ανάγκες του ΝΑΤΟ.


newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια