Τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή για τον Μαντέλη

Τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή για τον Μαντέλη

Κρίθηκε ένοχος για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες

«Καμπάνα» φυλάκισης τριών ετών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Eφετείο Αθηνών στον πρώην υπουργό Αναστάσιο Μαντέλη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες το διάστημα 2006-2007. 

Στον κατηγορούμενο, ο οποίος δεν ήταν παρών στο εδώλιο, αλλά εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό του Γιάννη Ηρειώτη το δικαστήριο επέβαλε ακόμη χρηματική ποινή 7.500 ευρώ και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, τιμωρία που θεωρείται απαξιωτική κυρίως για πρόσωπο που έχει διατελέσει υπουργός.

Ο δικηγόρος του επισήμανε στο δικαστήριο ότι δεν μπορεί να πληρώσει ο εντολέας του για τα σκάνδαλα όλων των πολιτικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να του επιβληθεί αυστηρότερη τιμωρία και συγκεκριμένα φυλάκιση 4 ετών , εισήγηση που αν γινόταν δεκτή από το δικαστήριο θα μπορούσε να οδηγήσει τον κ. Μαντέλη στη φυλακή.

Όπως είναι γνωστό ο πρώην υπουργός κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σχετικά με την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens, καθώς είχαν βρεθεί σε λογαριασμούς του καταβολές που ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι ήταν προεκλογικές χορηγίες, χωρίς όμως να γίνει δεκτός ο ισχυρισμός του.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια