Ετοιμόρροπα κτίρια πάνω από το κεφάλι μας!

Ετοιμόρροπα κτίρια πάνω από το κεφάλι μας!

ΔΕΙΤΕ: Φωτορεπορτάζ από την επικίνδυνη Αθήνα

Μπορεί οι… Γαλάτες στον Αστερίξ να είχαν για μεγαλύτερο φόβο τους μην του πέσει ο ουρανός στο κεφάλι όμως και για τους πεζούς στην Αθήνα αυτός το σενάριο δεν είναι…
απίθανο!

Δεκάδες είναι τα παλαιά και εγκαταλειμμένα κτίρια στο κέντρο της πρωτεύουσας που λίγο η οικονομική κρίση, λίγο η αδιαφορία και λίγο η γραφειοκρατία τα έχει αφήσει στο έλεος του χρόνου ο οποίος κάθε άλλο παρά ευγενικός έχει σταθεί μαζί τους.

Κατεστραμμένες στέγες, ετοιμόρροπα μπαλκόνια και τοίχοι που σχεδόν γέρνουν πάνω από τα κεφάλια των περαστικών είναι εικόνες πραγματικές και καθημερινές που οι περισσότεροι ξεχνάμε ή αγνοούμε χαμένοι μέσα στους ταχύτατους ρυθμούς ζωής της πόλης.









Έτσι δεκάδες είναι οι πολίτες που καθημερινά… «ρισκάρουν»  περνώντας κάτω από τέτοια κτίρια τα οποία άλλα είναι εντελώς αφημένα στην τύχη τους, ενώ σε άλλα έχουν τοποθετηθεί ξύλινες και μεταλλικές κατασκευές προκειμένου να συγκρατούν τα χαλάσματα που θα ξεκολλήσουν από αυτά.

Όπως και να έχει η κατάσταση είναι αρκετά επικίνδυνη, πόσο μάλλον στο ενδεχόμενο ενός σεισμού που μπορεί ακόμα και να προκαλέσει την κατάρρευση αυτών των κτιρίων.









Επιπλέον τέτοια κτίρια σίγουρα δεν βελτιώνουν την εικόνα της πόλης αφού μπορεί για τους περισσότερους από εμάς να αποτελούν κομμάτι του τοπίου που μας αφήνει ασυγκίνητους, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τους χιλιάδες τουρίστες που και φέτος θα έρθουν στην Αθήνα και θα δούνε αυτή την κατάσταση. 

























Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια