Αστυνομικός έκλεβε χρήματα και κοσμήματα από νεκρούς


Αστυνομικός έκλεβε χρήματα και κοσμήματα από νεκρούς

Άμεσα τέθηκε σε διαθεσιμότητα η γυναίκα

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος Αστυνόμου Α΄, η οποία υπηρετεί σε Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας, για το αδίκημα της υπεξαίρεσης στην Υπηρεσία.

Μετά από πρόσφατο εσωτερικό... έλεγχο στο συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα, διαπιστώθηκε ότι σε δύο περιπτώσεις δικογραφιών, που χειριζόταν η συγκεκριμένη αστυνόμος και αφορούσαν αιφνιδίους θανάτους ατόμων, τα κατασχεθέντα στις οικίες τους χρήματα, τιμαλφή και βιβλιάρια καταθέσεων δεν είχαν κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αν και είχαν συνταχθεί εκθέσεις κατασχέσεως.

Στην πρώτη περίπτωση είχαν ανευρεθεί και κατασχεθεί στις 18 Μαρτίου 2011 σε οικία θανόντος το χρηματικό ποσό των 1.737 ευρώ και δύο τραπεζικά βιβλιάρια καταθέσεων με συνολικό υπόλοιπο χρηματικού ποσού 185.023,26 ευρώ.

Στην δεύτερη περίπτωση είχαν ανευρεθεί και κατασχεθεί στις 28 Μαρτίου το χρηματικό ποσό των 380 ευρώ , ένα βιβλιάριο μισθοδοτικού λογαριασμού με μηδενικό υπόλοιπο, ένα βιβλιάριο καταθέσεων με αναγραφόμενο χρηματικό ποσό 15.507,70 ευρώ, τρία ασημένια δαχτυλίδια χειρός, δύο ασημένιες αλυσίδες χειρός, ένα ζευγάρι ασημένια σκουλαρίκια, μία ασημένια αλυσίδα λαιμού και ένα ασημένιο ρολόι.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι η Αστυνόμος Α΄ ιδιοποιήθηκε παρανόμως τα παραπάνω χρηματικά ποσά, τιμαλφή και βιβλιάρια καταθέσεων, τα οποία χθες επεστράφησαν στο Διοικητή της Υπηρεσίας.

Η Προκαταρκτική Εξέταση συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή της θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας η Αστυνόμος Α΄ τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος της Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια