Ναζί: Μαστουρωμένοι για να έχουν θάρρος


Οι πιστές στρατιές του δικτάτορα έπαιρναν κατά κόρον ισχυρές ναρκωτικές ουσίες για να είναι άγριοι και αδίστακτοι και να αντέχουν περισσότερο στις μάχες.
Η Daily Mail αναφέρει σχετική μελέτη όπου το...
τρίτο Ράιχ χρησιμοποιούσε συγκεκριμένα χάπια για να κάνουν τους στρατιώτες ακούραστες μηχανές του πολέμου.
Πρόκειται για τα χάπια Pervitin τα οποία είχαν κυρίαρχο συστατικό στοιχείο την μεθαμφεταμίνη. Έτσι, εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες πήγαιναν φτιαγμένοι να πολεμήσουν το 1941.
Περί τα 200 εκατ. τέτοια χάπια είχαν δοθεί στους Ναζί μεταξύ του 1939 και του 1945 σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε έρευνα της Γερμανικής Ιατρικής Ένωσης.
Η ιδέα ήταν από απλοί στρατιώτες να γίνουν πολεμικές μηχανές με υπερφυσικές δυνάμεις τόνισε ιατρός της Ένωσης.
Μάλιστα ο ιατρός-εγκέφαλος του εν λόγω σχεδίου ήταν ο Ότο Ράνκε, διευθυντής του Ινστιτούτου Γενικής και Αμυντικής Φυσιολογίας του Βερολίνου.
Ο Ράνκε απέδειξε ότι τα ναρκωτικά δημιουργούσαν υπερβολική αυτοπεποίθηση και έτσι τα χρησιμοποιούσαν εκεί όπου ο εχθρός ήταν αμείλικτος.
Τον Ιανουάριο του 1942 μια ομάδα 500 στρατιωτών περικυκλωμένοι από τον κόκκινο στρατό θέλησε να οπισθοχωρήσει και να γλιτώσει τις χαμηλές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να δείχνει τους  -30 βαθμούς Κελσίου.
Τότε ο υπεύθυνος ιατρός της μονάδας τους χορήγησε το εν λόγω χάπι αφού δεν μπορούσε να τους βλέπει στο έδαφος δειλούς να παρακαλάνε να πεθάνουν. Μετά από μισή κιόλας ώρες αισθανόντουσαν καλύτερα.
"Το ηθικό ήταν ακμαιότατο και δεν έβλεπαν την ώρα να πολεμήσουν", τονίζει.
Επιπλέον μέχρι το τέλος του πολέμου των Ναζί αναπτύχθηκε ένα νέο διεγερτικό από κοκαΐνη για τους στρατιώτες της πρώτης γραμμής.
"Ήταν το τελευταίο μυστικό όπλο του Χίτλερ να κερδίσει τον πόλεμο που ήδη κράτησε αρκετά", τονίζει ο εγκληματολόγος Γουλφ Κέμπερ.
Τέλος σημειώνεται ότι αρκετοί ήταν οι στρατιώτες που εθίστηκαν στις ουσίες και δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τη φρίκη που έζησαν.
news247

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια