Έκανε ανάληψη μαζί με τους κλέφτες

Έκανε ανάληψη μαζί με τους κλέφτες

Παρίσταναν τους εφοριακούς οι απατεώνες

Δεν έχουν τέλος οι περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων στην Ηλεία. Η τελευταία περίπτωση αφορά 79χρονη στη Ζαχάρω την οποία οι απατεώνες μετέφεραν μέχρι την τράπεζα για να κάνει ανάληψη.

Το πρωί της Τετάρτης... δύο άντρες ηλικίας περίπου 50-55 ετών εμφανίστηκαν στο κατώφλι της 79χρονης. Ο ρόλος που είχαν αναλάβει να «παίξουν» ήταν αυτός των εφοριακών και μάλιστα της ΔΟΥ Πύργου. 

Οι απατεώνες ήταν διαβασμένοι καθώς γνώριζαν πολλές λεπτομέρειες ώστε να φανούν αρκετά πειστικοί στην ηλικιωμένη. Μάλιστα η 79χρονη ανήκει στους κατοίκους της πυρόπληκτης Αρτέμιδας και περιστασιακά βρίσκεται και στο σπίτι της κόρης της στη Ζαχάρω. Αυτή την περίπτωση επέλεξαν οι δράστες για να «χτυπήσουν». 

Έτσι λοιπόν της είπαν πως ήρθαν να εισπράξουν το ποσό που αντιστοιχούσε σε πρόστιμο που όφειλε ο γιος της άτυχης γυναίκας, ο οποίος διαμένει μόνιμα στην Αθήνα. Οι δύο δράστες μάλιστα έκαναν πως επικοινωνούν μέσω κινητού τηλεφώνου με τον γιο της 79χρονης, για να προσδιορίσουν το ύψος του ποσού, που έπρεπε αυτός να καταβάλει στην Εφορεία. 

Οι δράστες δεν κατάφεραν μόνο να πείσουν την ηλικιωμένη για την ιδιότητά τους και για την οφειλή του γιου της, αλλά και να την μεταφέρουν έως την τράπεζα για να κάνει ανάληψη του συγκεκριμένου ποσού. Την πήγαν στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στον Πύργο, η 79χρονη έκανε την ανάληψη του ποσού των 8.000 ευρώ και έδωσε τα χρήματα στους δύο απατεώνες. 

Αυτοί χωρίς δισταγμό και με τα λεφτά πλέον στην τσέπη τους, έφυγαν χωρίς να δώσουν καμία άλλη εξήγηση στην ηλικιωμένη και παρατώντας την στον Πύργο. 

Τότε αντιλήφθηκε πως όχι μόνο κάτι δεν πήγαινε καλά, αλλά και ότι είχε πέσει θύμα απάτης, κάτι που επιβεβαίωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το γιο της και ο ίδιος τη διαβεβαίωσε πως δεν χρωστούσε τίποτα στην Εφορεία.

Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα τέτοιου επιπέδου απάτης ηλικιωμένης, όπου οι δράστες έφτασαν στο να μεταφέρουν σε μεγάλη απόσταση το θύμα τους, προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους, με ασφάλεια και χωρίς να δώσουν στόχο και να κινήσουν υποψίες στην τοπική κοινωνία. 


Πηγή: protinews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια