Ο άγνωστος πληροφοριοδότης, η μακαρονάδα και το Προποτζίδικο

Από τα σημαντικά μέλη μιας από τις τέσσερις συμμορίες "νονών", θεωρούνται δύο καταζητούμενοι που συνελήφθησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Παλιοί γνώριμοι της αστυνομίας οι κατηγορούμενοι ανάμεσά τους μια λαική τραγουδίστρια αλλά...
και επιφανείς άνδρες. Τα συνθηματικά και η ταρίφα για τα συμβόλαια θανάτου

Συνεχίζονται οι συλλήψεις των μελών συμμορίας "νονών" της νύχτας με άλλα δύο άτομα να συλλαμβάνονται χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα μετά από αιφνιδιαστική επιχείρηση του τμήματος δίωξης εκβιαστών της Ασφάλειας, με άνδρες της ΕΚΑΜ, σε διαμέρισμα στο Καματερό.
Οι συλληφθέντες αιφνιδιάστηκαν γι' αυτό και δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν ένα πιστόλι και μία χειροβομβίδα, που είχαν στο διαμέρισμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες απο αστυνομικές πηγές, οι δύο μπράβοι θεωρούνται πρωτοπαλίκαρα ενός από τους αρχηγούς, ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές και αναλάμβαναν να τοποθετήσουν βόμβες για λογαριασμό του, σε διάφορα νυχτερινά κέντρα της Αττικής ή έκαναν "εισπράξεις" απο καταστηματάρχες για παροχή προστασίας.
Οι συλληφθέντες θα παραπεμφθούν στον ανακριτή, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση.
Ο άγνωστος πληροφοριοδότης
Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ,  τρεις επιστολές έφτασαν στην ΕΛ. ΑΣ από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέµβριο του 2009, υπογεγραµµένες από ανύπαρκτα, όπως αποδείχτηκε, πρόσωπα, αλλά µε περιεχόµενο πέρα για πέρα αληθινό. Μάλιστα, ο άγνωστος πληροφοριοδότης ξαναχτύπησε, τηλεφωνικά, δίνοντας επιπλέον στοιχεία λέγοντας πως οι ιδιοκτήτες καταστημάτων βρέθηκαν στη μέση αντιπαράθεσης αντίπαλων ομάδων των νονών με αποτέλεσμα να πληρώνουν διπλά τη προστασία τους.
Μέσω των ανυπόγραφων επιστολών ο συντάκτης ή οι συντάκτες θέλησαν να μη θέσουν τις ζωές τους σε κίνδυνο ενώ ζητούσαν από τις Αρχές να κινηθούν άμεσα διότι φοβόντουσαν για τη ζωή τους αλλά και τη ζωή των οικείων τους.
Οι κατηγορούμενοι και η ταρίφα
Αρκετά γνωστά ονόματα παλιοί γνώριμοι της Αστυνομίας συγκαταλέγονται στον μακρύ κατάλογο ενώ μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκεται και πασίγνωστη λαϊκή τραγουδίστρια. Σύµφωνα µε το δημοσίευμα, η τραγουδίστρια πριν από περίπου έναν χρόνο συνελήφθη έπειτα από καταγγελία του συντρόφου της και βρέθηκε αντιµέτωπη µε τη∆ικαιοσύνη για οικονοµικό αδίκηµα, κάτι που την τάραξε και την οδήγησε στο νοσοκομείο.
Μεταξύ άλλων υπάλληλοι της τραπέζης της Ελλάδος, δικαστικοί, αστυνοµικοί, δηµοτικοί υπάλληλοι, πρόεδρος ΠΑΕ και ένας υπάλληλος της Βουλής βρίσκονται µεταξύ των κατηγορουµένων για τη συµµετοχή τους στο κύκλωµα των νονών της νύχτας αλλά και δεκατρείς απόστρατοι και εν ενεργεία αστυνοµικοί, µεταξύ των οποίων και ο πρώην διοικητής ενός εκ των πλέον σηµαντικών τµηµάτων ασφαλείας της Αττικής, παρείχαν τις «υπηρεσίες» τους στους µαφιόζους. 
Ηγετικό ρόλο καταλογίζεται σε 56χρονο υποστράτηγο εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος αναλάµβανε την τροφοδοσία µε όπλα της συµµορίας, καθόριζε τις ταρίφες της «προστασίας», προµήθευε µε πλαστά έγραφα µέλη της συµµορίας.
Η ταρίφα για τα συμβόλαια θανάτου ήταν 50.000 ευρώ ενώ οι αρχηγοί των συμμοριών συναντούσαν Ρώσο εκτελεστή.
Τα συνθηματικά, η μακαρονάδα και το Προποτζίδικο
Στιχομυθίες  με ευρηματικά συνθηματικά που χρησιμοποιούσαν για να μην γίνουν αντιληπτά είχαν τα μέλη των συμμοριών όπως προκύπτει από τις δεκάδες χιλιάδες σελίδες των αποµαγνητοφωνηµένων συνοµιλιών µεταξύ των εµπλεκοµένων προσώπων.
Μάλιστα η αστυνομία έχει καταφέρει  να ταυτίσει τις συνθηματικές λέξεις που χρησιμοποιούσαν και για κάθε τους εγκληματική πράξη. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ, "δικαστήρια ήταν τα σημεία επίθεσης, δίκες οι ενέργειες αναζήτησης των εκτελεστών συµβολαίων θανάτου, δικηγορικά γραφεία τα νυχτερινά κέντρα. Όταν όµως αυτά ελέγχονταν από άλλους, τότε ήταν οικόπεδα. Όταν µιλούσαν για άνοιγµα κάρτας εννοούσαν συµφωνία πληρωµένης δολοφονίας, ενώ οι αστυνοµικοί ήταν κερατάδες που οδηγούν κέρατα (περιπολικά).
Το υπουργείο ΠΡΟστασίας του ΠΟλίτη είναι το ΠΡΟΠΟτζίδικο, μακαρονάδα ήταν η δολοφονία, καφές σήμαινε προστασία ενώ το μοναστήρι ήταν ο τόπος συνάντησης της σπείρας.
Τέλος τις βόμβες τις αποκαλούσαν κουρτίνες.
news247

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια