Μα ποιοι είναι οι αναποφάσιστοι;

Μα ποιοι είναι οι αναποφάσιστοι;

Έρευνα για εκείνους που λένε «όχι» στα κόμματα

Αυξάνονται όλο και περισσότερο, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια της κοινωνίας απέναντι στην πολιτική σκηνή της χώρας, εν μέσω κρίσης και... έντονης αβεβαιότητας. Είναι οι αναποφάσιστοι των δημοσκοπήσεων, το πορτρέτο τω οποίων επιχειρεί να σκιαγραφήσει μια έρευνα που δημοσιεύει σήμερα η Real News.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η MRB, με βάση δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στις 7 Απριλίου, οι περισσότεροι αναποφάσιστοι προέρχονται από την εκλογική δεξαμενή του ΠΑΣΟΚ και είναι στην πλειοψηφία τους γυναίκες 35 έως 44 ετών.

Αυτές υφίστανται πρώτες τις συνέπειες της ανεργίας των ιδίων ή των οικείων τους, αλλά συνήθως κρατούν και το οικογενειακό ταμείο, με αποτέλεσμα να νιώθουν το βάρος της κρίσης και των μέτρων. Η δεύτερη ηλικιακή ομάδα που γυρνά την πλάτη στα κόμματα είναι οι νέοι μεταξύ 25 και 34 ετών και ακολουθούν οι συνταξιούχοι. 

Επίσης, οι περισσότεροι ψηφοφόροι που δηλώνουν ότι αποστρέφονται τα κόμματα είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίου, ενώ μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων κατοικεί στο Λεκανοπέδιο, αποδεικνύοντας τον μεγαλύτερο αντίκτυπο που έχει η κρίση στην Αθήνα, σε σχέση με την επαρχία.

newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια