Έπαιρναν από ζητιάνους τα πρόσθετα μέλη από ακρωτηριασμένα τους άκρα για να μην φεύγουν!

Για 4 χρόνια μετέφεραν έναν 28χρονο νεαρό, διανοητικά καθυστερημένο, στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και μετά στην Αθήνα, προκειμένου...
να επαιτεί για εκείνους. Τον πήγαιναν και τον έφερναν, τον είχαν κάνει ‘μπαλάκι’. Ένα άλλο θύμα ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι, άλλο είχε κομμένα δάχτυλα, ενώ σε ένα από τα θύματα με πρόσθετο μέλος σε ακρωτηριασμένο κάτω άκρο, το έπαιρναν όταν τον έβαζαν στο πόστο του, προκειμένου να μην διαφύγει, και του το έδιναν όταν τελείωνε η ‘βάρδιά’ του. Το φρικτό ‘ωράριο εργασίας’ τους ξεκινούσε από τις 06:30 και τελείωνε στις 21:00 το βράδυ, ενώ τα καθημερινά κέρδη κυμαίνονταν περίπου στα 1.000 ευρώ».

Τα παραπάνω αποτελούν περιγραφές αστυνομικών του τμήματος Δίωξης Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής, που συνέλαβαν δύο άνδρες από τη Βουλγαρία 30 και 38 χρόνων όπως και μία 38χρονη ομοεθνή τους, οι οποίοι τα τελευταία 5 χρόνια, εντόπιζαν στη χώρα τους άτομα με αναπηρία ή διανοητικά προβλήματα και τα έφερναν στην Ελλάδα.

Τα φυλάκιζαν σε διαμέρισμα της Μιχ. Βόδα, κάτω από άθλιες συνθήκες. Τα ξυλοφόρτωναν για να επαιτούν όλη τη μέρα κρατώντας όλα τα χρήματα, δίνοντας μόνο τροφή. Τους υποχρέωναν να μένουν στο σπίτι της οδού Μιχ. Βόδα 35, ενώ τα μέλη του κυκλώματος έμεναν σε άλλο σπίτι της ίδιας οδού στον αριθμό 7, προκειμένου να τους ελέγχουν και να τους επιτηρούν.

Η είσοδος του σπιτιού που κρατούσαν φυλακισμένους τους αναπηρους Η είσοδος του σπιτιού που κρατούσαν φυλακισμένους τους αναπηρους

Διαπιστώθηκε ότι κάθε πρωί μεγάλος αριθμός αναπήρων, γυναικών με ανήλικα παιδιά να βγαίνουν από το συγκεκριμένο σπίτι και να πηγαίνουν σε στάσεις Μετρό Ευαγγελισμού και Μεγάρου Μουσικής. Εντοπίστηκαν 14 άτομα εκ των οποίων δύο ανήλικα παιδιά. Δύο από τα θύματα κατέθεσαν για τη δράση του κυκλώματος, ένα ζήτησε να επαναπατριστεί, ενώ τα υπόλοιπα αρνήθηκαν να καταθέσουν λόγω φόβου, καθώς μένουν στις ίδιες περιοχές με τους δράστες και φοβούνται τα αντίποινα. 

Κατασχέθηκαν 2.395 ευρώ, ατζέντες με χειρόγραφες σημειώσεις των κερδών από κάθε επαίτη, ένα αυτοκίνητο που το χρησιμοποιούσαν για την μεταφορά τους από τη Βουλγαρία. Τα θύματα εξετάστηκαν από τους γιατρούς μη κυβερνητικής οργάνωσης και τους δόθηκαν ρούχα.

newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια