Ντροπή! Εκεί που τους χρωστούσαν, τους παίρνουν και το βόδι...

Παραβλέποντας τις οφειλές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που έχει απέναντι στις φαρμακευτικές εταιρείες, το κράτος -ο μόνιμος και μεγαλύτερος «κακοπληρωτής» τους- ζητά και χρήματα πίσω!...

Πέρα από κάθε λογική, προχωρά στην επιβολή μέτρων αναγκαστικής είσπραξης ποσών συνολικού ύψους 91 εκατομμυρίων ευρώ από τις φαρμακευτικές εταιρείες για τα έτη 2009-2010.
Χωρίς καμία ντροπή, η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων από τις 29 Μαρτίου άρχισε να αποστέλλει τους χρηματικούς καταλόγους των εταιρειών στις αρμόδιες ΔΟΥ. Τα ποσά αυτά αναλογούν στο 3% της αξίας των φαρμάκων, που καλούνται να επιστρέψουν οι φαρμακευτικές εταιρείες στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, βάσει των διατάξεων των νόμων 3408/2005 και 3457/2006. Αγνοώντας, βέβαια, το γεγονός ότι το ίδιο το κράτος συντηρεί επί χρόνια πολλαπλάσιες οφειλές προς τις ίδιες ακριβές εταιρείες. Με άλλα λόγια, τα δικά μου-δικά μου και τα δικά σου-δικά μου!
Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη και εκκρεμεί απόφαση για αναστολή της πληρωμής ως προς τις επιστροφές των ετών 2006-2007 ύψους 133 εκατομμυρίων ευρώ.
newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια