Ο ΟΠΑΔ εξοφλεί τους φαρμακοποιούς


Ο ΟΠΑΔ εξοφλεί τους φαρμακοποιούς

Επείγουσα επιστολή του Προέδρου, μετά την ανακοίνωση για κινητοποιήσεις

Επείγουσα επιστολή έστειλε ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ, Κυριάκος Σουλιώτης, προς τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους, έπειτα από την ανακοίνωση για έναρξη κινητοποιήσεων.

Ο κ. Σουλιώτης επισημαίνει ότι η εξόφλησή τους είναι θέμα χρόνου, καθώς έχουν διατεθεί τα σχετικά κονδύλια.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι λάβαμε την αναμενόμενη επιχορήγηση από το Υπ. Οικονομικών από την οποία δεσμεύτηκε το ποσό των 143.030.000 ευρώ για τις πληρωμές των λογαριασμών σας έως και τον Οκτώβριο του 2010.

Σημειώνεται ότι με το ποσό που έχει δεσμευτεί θα καλυφθούν και οι συνταγές φαρμάκων υψηλού κόστους για το διάστημα Σεπτεμβρίου 2010 - Φεβρουαρίου 2011, όπου αυτές δεν έχουν περιληφθεί στους ήδη εξοφλημένους λογαριασμούς.

Επιπλέον, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ήδη έχουν εκδοθεί τα επιτροπικά εντάλματα τα οποία στέλνονται στις κατά τόπους ΥΠΑΔ και στη συνέχεια θα ακολουθηθεί η διαδικασία πληρωμής των μελών σας, η οποία είναι σαφώς συντομότερη μετά τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Τέλος, όπως γνωρίζετε, τα χρήματα που αφορούν στην εξόφληση των λογαριασμών των φαρμακοποιών για το ως άνω διάστημα είναι δεσμευμένα στους σχετικούς ΚΑΕ και ως εκ τούτου το όλο θέμα έχει πλέον διαδικαστικό και μόνο χαρακτήρα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια