Οι σουίτες των Ολυμπιονικών


Όργιο παρανομίας και ευνοιοκρατίας στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά. Πρώην Ολυμπιονίκες διατηρούν σουίτες, την ώρα που... νέοι αθλητές δεν έχουν πού να μείνουν στην Αθήνα. Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ. Τι απαντά η διοίκηση. Ποιοι παλαίμαχοι αθλητές απολαμβάνουν τα προνόμια...


Δωρεάν διαμονή σε σουίτες των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά, προσφέρει ακόμα και σήμερα σε Ολυμπιονίκες του παρελθόντος η ελληνική πολιτεία, την ώρα που νέοι αθλητές αναζητούν ένα δωμάτιο ώστε να έχουν μια βάση στην Αθήνα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", η διαμονή των πρώην Ολυμπιονικών κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο 700.000 ευρώ το χρόνο.
Απ΄ό,τι φαίνεται το προπονητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά, έχει μετατραπεί σε κέντρο αλληλοεξυπηρέτησης μεταξύ των ομοσπονδιών και των πολιτικών, που βγάζουν τις υποχρεώσεις τους, επιβαρύνοντας το ελληνικό Δημόσιο.
Επιστολές στη διοίκηση του κέντρου, ζητώντας την απομάκρυνσή συγκεκριμένων αθλητών, απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Β. Σεβαστής, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
"Σας παρακαλώ πολύ να απευθυνθείτε στη διοίκηση του Αγίου Κοσμά να σας δώσουν τις πέντε επιστολές που τους έχω στείλει από τον Οκτώβριο, μέχρι σήμερα και ζητάω να βγουν συγκεκριμένοι αθλητές από τους ξενώνες και η διοίκηση του Αγίου Κοσμά δεν έχει κάνει τίποτα γι' αυτό".
“Δεν μπορούμε να μπούμε στα δωμάτια και να κάνουμε έλεγχο”, απαντά ο αντιπρόεδρος της Διοίκησης του κέντρου.
Ο ίδιος υποστηρίζει, ότι η διοίκηση του προπονητικού κέντρου είναι υπεύθυνη για το χάος που επικρατεί στους ξενώνες.
“Πέντε χρόνια η ίδια ιστορία. Εμείς κάθε χρόνο, όταν κάποιος αθλητής σταματάει, ζητάμε από τη διοίκηση του Αγίου Κοσμά να τον βγάλει έξω, για να εξυπηρετήσουμε κάποιον άλλον αθλητή, ο οποίος έχει απόλυτη ανάγκη, να στεγαστεί. Αρμόδιος για να διώξει κάποιον δεν είμαστε εμείς, αλλά η διοίκηση του κέντρου”.
Απαντώντας στις κατηγορίες του κ. Σεβαστή, ο αντιπρόεδρος της Διοίκησης του προπονητικού κέντρου, Βασίλης Σιάφας, αναφέρει ότι “ο Άγιος Κοσμάς δεν μπορεί να εκτελέσει το ρόλο των Αρχών και να μπει μέσα στα δωμάτια, για να κάνει  έλεγχο. Αντί να στέλνει ο κ. Σεβαστής επιστολές σε μας για ένα τόσο σοβαρό θέμα, προτιμότερο είναι να απευθυνθεί στον εισαγγελέα, ώστε να υπάρξει άμεση διευθέτηση του θέματος”.
“Ο ΣΕΓΑΣ κάνει διακρίσεις, προσπαθώντας να διώξει τους μικρότερης εμβέλειας αθλητές και όχι τους αστέρες”, δηλώνει ο πρόεδρος της Διοίκησης, Απ. Ρήγας, τονίζοντας, πως μέχρι τον Αύγουστο θα έχουν φύγει, όσοι δε δικαιούνται να φιλοξενούνται στο κέντρο.
“Πράγματι ο ΣΕΓΑΣ έχει στείλει έγγραφα, που μας ζητάει να βγει συγκεκριμένη αθλήτρια. Και διερωτώμαι: Με ποιο θράσος να πάει ο Άγιος Κοσμάς και να της πει, ότι πρέπει να φύγει; Δεν αντιλέγω, ότι δεν πρέπει να πάει, γιατί όντως έχουμε την ευθύνη και όταν κάποιος δε θέλει να βγει, τότε πρέπει να τον πετάει έξω.
Όταν όμως άλλος έχει την ευθύνη να τους βάλει και μετά τους ειδοποιεί, ότι πρέπει να βγουν, δεν μπορεί να μου λέει να μείνουν μέσα τα αστέρια και οι γνωστοί αθλητές και να πρέπει, να είναι η διοίκηση του Αγίου Κοσμά υπεύθυνη, για να διώξει τους μικρούς” τονίζει ο κ. Ρήγας.
Αξίζει να σημειωθεί, πως στους ξενώνες του Αγίου Κοσμά διαμένουν εκτός των πρώην Ολυμπιονικών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και τρανταχτά ονόματα, και προπονητές, των οποίων η διαμονή, ούτως ή άλλως δεν επιτρέπεται.
Πηγή Δεβετζή, Μιρέλα Μανιάνι, Αθανασία Τσουμελέκα, Βαλέριος Λεωνίδης, Βίκτωρας Μήτρου, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Δημοσθένης Ταμπάκος είναι σύμφωνα με το δημοσίευμα κάποιοι από τους μη δικαιούχους, οι οποίοι ωστόσο έχουν σουίτα στον Άγιο Κοσμά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια