Παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ακτή Ελεφαντοστού

Παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ακτή Ελεφαντοστού

Απαγωγές, κακομεταχείριση και δολοφονίες

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δκαιωμάτων του ΟΗΕ κάλεσε σήμερα τον Αλασάν Ουαταρά, τον οποίο αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα ως πρόεδρο της Ακτής Ελεφαντοστού, να ελέγξει τις δυνάμεις του, επικαλούμενο μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες για απαγωγές και κακομεταχείριση πολιτών.

Το Συμβούλιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επικαλέσθηκε πληροφορίες για δολοφονίες πολιτών από τις προσκείμενες στον απερχόμενο πρόεδρο της Ακτής Ελεφαντοστού Λοράν Γκμπαγκμπό δυνάμεις και υπενθύμισε και στις δυο πλευρές ότι είναι πιθανό να προσαχθούν ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης ως υπεύθυνοι εγκλημάτων.

Η Αφρικανική Ενωση απηύθυνε σήμερα έκκληση στον απερχόμενο πρόεδρο της Ακτής Ελεφαντοστού Λοράν Γκμπαγκμπό να παραδώσει αμέσως την εξουσία στο νικητή των εκλογών Αλασάν Ουαταρά για να σταματήσει η αιματοχυσία στη χώρα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής της Αφρικανικής Ενωσης Ζαν Πινγκ δήλωσε ότι ο Γκμπαγκμπό απέρριψε όλες τις πρωτοβουλίες για την ειρηνική επίλυση της κρίσης.

«Ο πρόεδρος (Γκμπαγκμπό) δεν προτίθεται να παραιτηθεί σε οποιονδήποτε αντάρτη, όποιος κι αν είναι αυτός. Είναι αντιμέτωπος με ένα μετεκλογικό πραξικόπημα από τον Αλασάν Ουαταρά, τον οποίο υποστηρίζει η διεθνής κοινότητα.  Ο πρόεδρος βρίσκεται στην Ακτή Ελεφαντοστού. Δεν μπορώ να σας πω όμως πού ακριβώς» είπε ο αντιπρόσωπος του Γκμπαγκμπό στο Παρίσι Τουσέν Αλέν.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια