Συνδικαλιστικό όργιο εκατομμυρίων στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ - Ασύλληπτες σπατάλες και παρέμβαση του ΣΔΟΕ


- Έδωσαν 300.000 ευρώ για μελέτη που δεν έγινε ποτέ
- Δικηγορικά γραφεία αναλάμβαναν να συμβουλεύουν τη ΓΕΝΟΠ ακόμα και εναντίον της ΔΕΗ
- Το ΣΔΟΕ ήδη  παρενέβη και ελέγχει τα λογιστικά βιβλία της ΓΕΝΟΠ
- Ανοιχτό το ενδεχόμενο για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών μελών του Δ.Σ.


Τη διενέργεια...
προκαταρκτικής εξέτασης γα την υπόθεση των χρηματοδοτήσεων της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ελένη Ράϊκου. Η εισαγγελέας έδωσε εντολή στους εισαγγελείς του οικονομικού τμήματος να διερευνήσουν την υπόθεση με αφορμή το πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή. 

Στο πόρισμα γίνεται αναφορά σε υπέρογκες παράνομες χρηματοδοτήσεις που έλαβε την τελευταία 10ετια το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων της ΔΕΗ. Η εντολή της κ. Ράϊκου είναι να εντοπιστούν αξιόποινες πράξεις και οι υπαίτιοι για την διάπραξή τους.

Την ίδια ώρα, οι αποκαλύψεις συνεχίζονται και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega έφερε στο φως της δημοσιότητας στοιχεία σοκ απο τις έρευνες των επιθεωρητών στα βιβλία της ΓΕΝΟΠ. 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Mega 300.000 ευρώ εκταμιεύτηκαν τον Νοέμβριο του 2008 με εντολή του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, δόθηκαν προς τη ΓΕΝΟΠ προκειμένου να συνταχθεί μία μελέτη για την εταιρική δομή της εταιρείας. Η μελέτη όμως αυτή ουδέποτε παραδόθηκε αλλά και ουδέποτε επιστράφησαν τα χρήματα που είχαν εκταμιευτεί. Αυτά τα χρήματα μάλιστα ουδέποτε διεκδικήθηκαν από τη διοίκηση της ΔΕΗ ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. 

Σε μία άλλη περίπτωση σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, περιοδικό μηνιαίας κυκλοφορίας που εκδίδει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ εμφανίζεται μέσω της εκδοτικής εταιρείας να τυπώνεται σε 60.000 αντίτυπα. Διαπιστώθηκε λοιπόν μέσω του ελληνικού ταχυδρομείου ότι διατίθενται κάθε μήνα 20.000 αντίτυπα. Το ερώτημα είναι γιατί δηλώνονταν περισσότερα αντίτυπα. 

Στην τρίτη περίπτωση εμφανίζονται δικηγορικά γραφεία να λαμβάνουν αμοιβές απο τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, χρήματα δηλαδή της ΔΕΗ προκειμένου να δώσουν διάφορες συμβουλές για ασφαλιστικά ζητήματα. Μέχρι εκεί είναι απόλυτα κατανοητό, αλλά τα δικηγορικά γραφεία φέρονται να έδιναν συμβουλές ακόμα και για θέματα που στρέφονται εναντίον της διοίκησης της ΔΕΗ. 

Για όλα αυτά τα θέματα έχει ήδη παρενέβη το ΣΔΟΕ προκειμένου να γίνει έλεγχος στα λογιστικά βιβλία της ΓΕΝΟΠ και μάλιστα πριν από ένα μήνα έχει συζητηθεί και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ. 



Μέγεθος κειμένου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια