Επεισόδια με δακρυγόνα έξω από τον ΟΛΠ - 4 εργαζόμενοι από τη ζώνη του Περάματος τραυματίστηκαν

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης των εργαζομένων της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος έξω από το κτίριο του ΟΛΠ...


Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν στις 3 το μεσημέρι πορεία από το σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά, και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν έξω από τον ΟΛΠ.

Όπως υποστήριξαν οι εργαζόμενοι, που ήταν περίπου 400 άτομα εκ των οποίων 100 με δίκυκλα, δέχθηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ με χρήση δακρυγόνων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από τα επεισόδια τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Ασκληπιείο Βούλας.

Την επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των εργατών της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης έξω από τον ΟΛΠ, κατήγγειλε με ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η κυβέρνηση υποδέχτηκε τους διαμαρτυρόμενους ανέργους με διμοιρίες των ΜΑΤ, χημικά και άγριο ξυλοδαρμό, με αποτέλεσμα αρκετοί να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο».

«Στόχος της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΟΛΠ είναι να τρομοκρατήσει και να τιμωρήσει τους εργάτες -άνεργους και τα ταξικά σωματεία της Ζώνης που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους και βάζουν εμπόδια με την οργανωμένη πάλη τους στην προώθηση των σχεδιασμών της παράδοσης των λιμανιών στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, στην παραπέρα συρρίκνωση - ιδιωτικοποίηση της ναυπηγικής βιομηχανίας», προστίθεται στην ανακοίνωση. Το ΚΚΕ καλεί «την εργατική τάξη και τα άλλα φτωχά στρώματα σε λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση για να αποκρουστεί και να ανατραπεί η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - πλουτοκρατία».

newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια