Έρευνα για το e-mail του τρόμου

Πανικό στο διαδίκτυο προκάλεσε ανώνυμο e-mail, που προειδοποιούσε για δήθεν χρεωκοπία της Ελλάδας. Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε η εισαγγελέας πρωτοδικών, ώστε να βρεθούν οι διαδικτυακές Κασσάνδρες...


Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η ανάρτηση ανώνυμου e-mail στο διαδίκτυο, το οποίο έκανε λόγο για δήθεν χρεωκοπία της Ελλάδας την 25η Μαρτίου.
Τη Δευτέρα θα ληφθούν καταθέσεις από τουλάχιστον 40 άτομα, ενώ η έρευνα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.
Το μήνυμα υποτίθεται ότι συντάχθηκε από υψηλόβαθμο στέλεχος και εμφανίστηκε στο διαδίκτυο, την ώρα που η χώρα μας έδινε μάχη για να εξασφαλίσει την επιμήκυνση αποπληρωμής των δανείων που έλαβε από ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ.
Το e-mail περιείχε και πληροφορίες για υποτιθέμενο  "διάγγελμα" του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος, θα συνέδεε τους τότε αγώνες για την απελευθέρωση με τον αγώνα που πρέπει να δώσουν ενωμένοι οι Έλληνες για να διαφυλάξουν την οικονομική τους ελευθερία.
Λόγω του κινδύνου επίδρασης και επιρροής που ενδεχομένως θα είχε σε μία τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα, διατάχθηκε από την εισαγγελέα πρωτοδικών Ελένη Ράικου κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Το συγκεκριμένο e-mail, δεδομένου μάλιστα ότι προκάλεσε σύγχυση και σε πελάτες τραπεζών που απηύθυναν αγωνιώδη ερωτήματα, θορύβησε τις διοικήσεις των τραπεζών, που κινητοποίησαν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, την Τράπεζα της Ελλάδος και το υπουργείο Οικονομικών.
Από τις παρεμβάσεις τους ενεργοποιήθηκε και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που διεξάγει έρευνες ώστε να εντοπιστούν οι διακινητές των παραπλανητικών σεναρίων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια