Αρχίζει η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Βελεστίνου

Το έργο είχε καθυστερήσει εξαιτίας των απαλλοτριώσεων

Αρχίζει η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου ΒελεστίνουΑρχίζει άμεσα η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Βελεστίνου με τον οποίο θα βελτιωθεί σημαντικά η κυκλοφοριακή σύνδεση του Βελεστίνου με το Βόλο και τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.

Η σύμβαση του έργου, ποσού 2,5 εκ ευρώ, υπογράφηκε στις 12-04-2010, αλλά οι εργασίες δεν είχαν ξεκινήσει, επειδή δεν είχαν προχωρήσει οι απαλλοτριώσεις του «Στρατοπέδου ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ», σε τμήμα του οποίου αναπτύσσεται ο κόμβος. Μετά από συμφωνία των Υπουργείων Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εθνικής Άμυνας, με την οποία αναγνωρίστηκε η αναγκαιότητα κατασκευής, τόσο του Κόμβου Βελεστίνου, όσο και των αντιπλημμυρικών έργων του Στρατοπέδου και της ευρύτερης περιοχής, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συναινεί στη παραχώρηση της απαραίτητης έκτασης του στρατοπέδου, για την άμεση έναρξη της κατασκευής του κόμβου.

Το τεχνικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει

- Γέφυρα μήκους περίπου 70μ. για την διέλευση του κλάδου πάνω από την Π.Ε.Ο. και την παράπλευρη συνδετήρια οδό.

- Μονό κλάδο πρόσβασης με κατεύθυνση το Βελεστίνο, μήκους 455μέτρων, που αναπτύσσεται στο χώρο του 304 Π.Ε.Β.

- Υπερύψωση τμήματος της υπάρχουσας ενωτικής οδού μήκους 350 μέτρων.

- Τοπική οδό (Νο5) μήκους 270 μέτρων, η οποία κατασκευάζεται επί υφισταμένης οδού.

- Τοίχους αντιστήριξης μεταξύ της ενωτικής οδού και της Παλιάς Εθνικής Οδού, μήκους 140 μέτρων.

- Έργα αποχέτευσης - αποστράγγισης κόμβου.

Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προχωρεί παράλληλα στην ολοκλήρωση της μελέτης για την αντιπλημμυρική προστασία του Στρατοπέδου και της ευρύτερης περιοχής και θα μεριμνήσει για την εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης για τη κατασκευή του αντιπλημμυρικού έργου προϋπολογιζόμενης δαπάνης 14,5 εκ. ευρώ περίπου. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το εν λόγω έργο έχει μεγάλη περιβαλλοντική σημασία, δεδομένου ότι φυσικός αποδέκτης των αποστραγγίσεων του Στρατοπέδου (στις οποίες υπάρχει κίνδυνος να περιλαμβάνονται και απόβλητα από την επισκευή των αρμάτων) είναι η λίμνη της Κάρλας.]
newsbeast.g

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια