"Είναι πραγματικά θλιβερό για την Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και τον κ. Γ. Ραγκούση να διαστρεβλώνουν προκλητικά την πραγματικότητα, προσπαθώντας να δημιουργήσουν σύγχυση".


      Σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ Real FM καθώς και σε δήλωσή του προς τα  Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με την νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών του Μεγάρου Υπατία, ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος επισήμανε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

I.               Γεγονός πρώτο: Ουδέποτε επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας έφθασαν ανενόχλητοι στην Αθήνα τρεις και πλέον εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες για να κατασκηνώσουν αρχικά στη Νομική Σχολή, και μετά στο Μέγαρο Υπατία. Τότε ορισμένοι από αυτούς ξεκίνησαν απεργία πείνας.  Για λόγους που σχετίζονταν με την υγεία τους, και ύστερα από βεβαιώσεις αρμόδιων γιατρών, χορηγήθηκε, όπως προέβλεπε η κείμενη νομοθεσία, άδεια για ανθρωπιστικούς λόγους σε περίπου 15.  Άρα καμία ταπεινωτική υποχώρηση, σαν κι’ αυτή στην οποία υποβλήθηκε χθες ο κ. Ραγκούσης, δεν έγινε επί Νέας Δημοκρατίας. 
 Ούτε, βεβαίως, αντίστοιχο προηγούμενο δημιουργήθηκε για την νομιμοποίηση στο μέλλον παράνομων μεταναστών. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο δεν θα ήταν ανάγκη να υποχωρήσει τώρα ατάκτως η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, αφού οι παράνομοι μετανάστες από τότε θα είχαν επιτύχει αυτό που τώρα εξασφάλισαν.  Και καλό θα ήταν επίσης να θυμηθεί ο κ. Ραγκούσης ποια ήταν τότε η θέση του Κόμματός του ως Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.  Και, ιδίως, αν απαιτούσε πολύ περισσότερα από εκείνα που νομίμως έδωσε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
II.            Γεγονός δεύτερο: Σε ό,τι αφορά την μαζική νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών καλό θα ήταν ο κ. Ραγκούσης, αφού συνεννοηθεί προηγουμένως με την αρμόδια Υφυπουργό κα Άννα Νταλάρα, να θυμηθεί τα εξής:
Α. Προ του 2004 η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ήτοι η Κυβέρνηση Κ. Σημίτη, προέβη σε μια άναρχη και χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών.  Αυτή την «κληρονομιά» βρήκε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μαζί με τις έντονες αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον κίνδυνο καταδίκης της Χώρας μας για την πλήρη έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής στον τομέα αυτόν.
Β. Ενόψει αυτής της δραματικής κατάστασης που δημιούργησε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Κυβέρνηση Κ. Καραμανλή διαπραγματεύθηκε άμεσα, μέσω του τότε Υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου, την ρύθμιση του όλου θέματος και την αποφυγή καταδίκης της Ελλάδας.  Υπενθυμίζεται ότι αρμόδιος Επίτροπος ήταν τότε ο νυν Υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας κ. Φράνκο Φρατίνι.  Υπό τις συνθήκες αυτές ψηφίσθηκε ο ν. 3386/2005, ως προς τις ρυθμίσεις του οποίου υπερθεμάτιζε το ΠΑΣΟΚ για την νομιμοποίηση των μη νόμιμων μεταναστών.  Είναι αυτός ο νόμος για τον οποίο η αρμόδια Υφυπουργός κα Άννα Νταλάρα, τώρα ακριβώς που είναι Υφυπουργός, ομολογεί ευθέως ότι ήταν ένας πολύ καλός νόμος που έβαλε τις βάσεις για μια σύγχρονη μεταναστευτική πολιτική.  Και αυτά η κα Νταλάρα τα είπε και εντός και εκτός Βουλής.  Ας συνεννοηθεί λοιπόν ο κ. Ραγκούσης με την κα Νταλάρα για να μας εξηγήσουν πότε το ΠΑΣΟΚ λέει την αλήθεια.
Γ. Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν εκείνη που πρωτοστάτησε για να εισαχθεί η υφιστάμενη ρύθμιση στο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο (Οκτώβριος 2008), σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η μαζική νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών.  Δηλαδή η διάταξη την οποία σήμερα επικαλείται ο κ. Ραγκούσης αλλά, ταυτοχρόνως, την παραβίασε προκλητικά με τις αποφάσεις που έλαβε για τους παράνομους μετανάστες του Μεγάρου Υπατία.
Εν κατακλείδι: Πως όμως να περιμένει κανείς την αλήθεια από την Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου όταν για όλα τα θέματα, ιδίως δε για το θέμα της Οικονομίας, πολιτεύεται με μόνο γνώμονα την διαστρέβλωση της αλήθειας για να κρύψει και τις αντιφάσεις της και την έλλειψη πολιτικής μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Τόπος.
III.         Γεγονός τρίτο: Κατά τα λοιπά αν θέλει το ΠΑΣΟΚ ν’ αναζητήσει την αλήθεια για τις παλινωδίες του ας γυρίσει λίγο πίσω και ας αναζητήσει, για όλα τα θέματα των παράνομων μεταναστών, τις «μεγαλόστομες διακηρύξεις» και υποσχέσεις των αρμόδιων στελεχών του όταν ήταν Αξιωματική Αντιπολίτευση, όπως ιδίως των σημερινών Ευρωβουλευτών του κ.κ. Μαριλένας Κοππά και Σταύρου Λαμπρινίδη».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια