Βρέθηκαν προκηρύξεις των “Πυρήνων” σε υπολογιστή


Νέες εξελίξεις προκύπτουν στο θέμα της τρομοκρατίας, καθώς σημαντικά στοιχεία έδειξε ο υπολογιστής που εντοπίστηκε στο διαμέρισμα - γιάφκα στο Βόλο. 

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν δύο προκηρύξεις της οργάνωσης "Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς". Η πρώτη αφορά στην αποστολή των 14 παγιδευμένων δεμάτων - βομβών σε πρεσβείες και οργανισμούς.
Η δεύτερη αφορά στην επίθεση που δέχθηκε με την αποστολή εμπρηστικού πακέτου ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Χάρης Καστανίδης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας η ανάληψη ευθύνης υπογράφεται με τις ενδείξεις "Παράνομος Τομέας Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία - Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς".
Επίσης, εντοπίστηκε κάλεσμα αλληλεγγύης για τα συλληφθέντα μέλη της οργάνωσης που είχε αναρτηθεί στο ίντερνετ.
Εντοπίστηκε κλεμμένο αυτοκίνητο στο Βόλο
Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής, η οποία κάνει φύλλο και φτερό τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στα διαμερίσματα - γιάφκες, ενώ στην Αθήνα μεταφέρεται ΙΧ μάρκας Nissan, μολυβί χρώματος, το οποίο εκλάπη τα ξημερώματα της 10ης Μαρτίου από το Βόλο και βρέθηκε σήμερα περίπου 1,5 χλμ από τη γιάφκα της Νέας Ιωνίας.
Η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες εντοπίστηκε στο διαμέρισμα επί της οδού Ελλησπόντου 53 στο Βόλο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας το αυτοκίνητο είχε παραποιηθεί, ώστε να μην το αναγνωρίσουν οι αστυνομικές αρχές.
Η αστυνομία υπενθυμίζει στους πολίτες ότι μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα και με διασφάλιση του απορρήτου στους αριθμούς 170, 1014 και 1964 για να παρέχουν τυχόν πληροφορίες σχετικά με τα άτομα που έχουν συλληφθεί.
newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια