Στη «φάκα» γυναίκα - αράχνη

Στη «φάκα» γυναίκα - αράχνη

Δεκάδες πολίτες και καταστηματάρχες έπεσαν στην παγίδα της

Απίστευτη κομπίνα που ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο ευρώ έστησε μια γυναίκα-αράχνη, η οποία αν και την αναζητούσαν με μανία οι αρχές, κατάφερε να εξαπατήσει ανυποψίαστους πολίτες, ιδιοκτήτες καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας, ακόμα και τράπεζες αποκομίζοντας τεράστια χρηματικά ποσά.

Οι αστυνομικοί που είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό της τη θεωρούν «μετρ» στις πλαστογραφίες και στις απάτες. Τελικά κατάφεραν να της περάσουν χειροπέδες ενώ διέφευγε συστηματικά τη σύλληψη από το 2005, που εκκρεμούσαν εις βάρος της πολλά εντάλματα εκτέλεσης ποινών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τελευταία εγκληματική δραστηριότητά της είχε στρατολογήσει και έναν 35χρονο άνδρα (με τον οποίο διατηρούσε ερωτικό δεσμό) και με τη βοήθεια άλλων επτά ατόμων προκάλεσε οικονομική ζημία σε εταιρείες και καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, καθώς και σε ανυποψίαστους πολίτες που αναζητούσαν εργασία. Με το πρόσχημα ότι ηγούταν γραφείου ευρέσεως εργασίας και με δόλωμα σχετική αγγελία στις εφημερίδες, η πανέμορφη γαλανομάτα ξανθιά μόνο το τελευταίο 8μηνο έχει διαπράξει 32 απάτες σε βάρος καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας στην Αθήνα και σε άλλες επαρχιακές πόλεις, προκαλώντας τους οικονομική ζημία που υπερβαίνει το ποσό των 110.000 ευρώ.

Η συμμορία για τις απάτες αυτές χρησιμοποιούσε φωτοτυπημένα δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων, εκκαθαριστικά σημειώματα εφορίας και βεβαιώσεις έναρξης επαγγέλματος ανυποψίαστων πολιτών, που τους τα προσκόμιζαν για να τους βρουν εργασία.

Κάνοντας χρήση πλαστών εξουσιοδοτήσεων που κατάρτιζαν, στη συνέχεια εξαπατούσαν υπαλλήλους καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας και πετύχαιναν συνδέσεις. Με τον τρόπο αυτό κατόρθωναν να αποσπούν επιδοτούμενες συσκευές κινητών τηλεφώνων επιλέγοντας τα ακριβότερα μοντέλα, αξίας έως και 1.100 ευρώ έκαστο.

Στη συνέχεια, προσποιούμενοι τους επιχειρηματίες-πελάτες, τηλεφωνούσαν σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας σε διάφορες περιοχές των Αθηνών, καθώς και στην περιφέρεια όπως για παράειγμα στο Μεσολόγγι και την Πάτρα και αφού έδιναν στοιχεία ταυτότητας υπαρκτών προσώπων, ζητούσαν να πραγματοποιήσουν εταιρικές ή προσωπικές συνδέσεις. Αφού έπειθαν τους καταστηματάρχες, έστελναν την επόμενη ημέρα στο εκάστοτε κατάστημα τους συνεργούς τους, οι οποίοι με τη χρήση των φωτοτυπημένων δικαιολογητικών υπέγραφαν τα συμβόλαια σύνδεσης, παίρνοντας στη συνέχεια τις επιδοτούμενες συσκευές, τις οποίες ακολούθως έβγαζαν στο σφυρί... μισοτιμής σε διάφορα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας.



Πηγή: dete.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια